Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Korkeakoulut ainutlaatuiseen yhteistyöhön digitaalisen matkailuliiketoiminnan edistämisessä

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Korkeakoulut ainutlaatuiseen yhteistyöhön digitaalisen matkailuliiketoiminnan edistämisessä

Tiedote.
Julkaistu: 20.04.2016 klo 11:37
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Yhä useammin matkailijoiden päätöksiin ympäri maailmaa vaikuttaa se, miten matkakohteet ja yritykset esiintyvät digitaalisella markkinapaikalla.

Suomessa digitaalisessa matkailuliiketoiminnassa on vielä paljon kehitettävää. Tähän haasteeseen vastaa seitsemän suomalaisen korkeakoulun perustama kansallinen yhteistyöverkosto eTourismCurriculum Finland. Yksi hankkeessa mukana olevista korkeakouluista on Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK).

Digitaalinen liiketoiminta on yksi tämän hetken tärkeimpiä kehittämiskohteita lähes jokaisella alalla Suomessa. Kilpailuympäristö digitalisoituu nopeasti, ja yritykset tarvitsevat jatkuvasti uutta osaamista pysyäkseen digitalisoitumisessa mukana.

Matkailu on yksi globaalisti nopeimmin kasvavista toimialoista, kun matkailijamäärät lisääntyvät kansainvälisesti 3–4 prosenttia vuosittain.

Innovatiivinen malli käyttöön myös muussa opetuksessa

Tuottamalla digitaalisen liiketoiminnan tuntevia opiskelijoita työelämän tarpeisiin pystytään nostamaan digiosaamisen tasoa suomalaisissa matkailuyrityksissä.

- Opiskelijat voivat suorittaa verkoston tarjoamia opintoja korkeakoulujen rajojen yli. Toteutukset ovat auki myös esimerkiksi yritysten edustajille avoimen AMK:n kautta, kertoo SAMKissa lehtorina toimiva Jere Kuusinen. Hän toimii verkostossa yhtenä opettajista. Kuusinen on ollut mukana hankkeen suunnittelussa sen alusta alkaen.

Kaikki kurssit ovat englanniksi, täysin virtuaalisia ja sopivat kesäopintoihin.

- Yhteistyöverkoston toiminta on Suomessa ainutlaatuista. Teemme myös hankkeen opettajien kesken yhteistyötä ja vaihdamme kokemuksia virtuaalisesti. Yhteistyö vähentää monien nuorten kohdalla kynnystä osallistua korkeakouluopintoihin. Yrityksille se tarjoaa mahdollisuuden oman digiosaamisen päivittämiseen, Jere Kuusinen kertoo.

Verkostossa kehitetty innovatiivinen malli voidaan ottaa käyttöön myös muiden opintokokonaisuuksien virtuaaliopetuksessa. Malli lisää oppilaitosten välistä yhteistyötä, vähentää päällekkäisyyksiä opetuksessa ja lisää opiskelijoiden mahdollisuuksia kursseja valitessa.

Digitaalisen matkailuliiketoiminnan opetus verkostossa alkaa kesällä 2016. Verkostoa koordinoi Itä-Suomen yliopisto, ja siinä ovat mukana SAMKin lisäksi Laurea AMK, Lapin AMK, Karelia AMK, Haaga-Helia AMK ja Jyväskylän AMK.

eTourismCurriculum Finland -verkoston sivut osoitteessa: http://www.etourismcurriculum.fi.

Lisätietoja:

Lehtori Jere Kuusinen, SAMK, p. 044 710 3818 tai 050 552 3899

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on 6300 opiskelijan ja yli 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Toimimme Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä.

SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tunkintoja neljällä eri osaamisalueella: hyvinvointi ja terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia sekä teknologia

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa harjoitetaan osaamisalueilla, ja se kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs