Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Kiinteistöjen kierrätys lisääntyy

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Kiinteistöjen kierrätys lisääntyy

Tiedote.
Julkaistu: 18.10.2013 klo 09:00
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Suomi ei ole vielä valmis, rakentaa pitää. Kiinteistöjä on joko väärässä paikassa tai niiden käyttötarkoitusta pitää muuttaa. Syitä ovat voimakas muuttoliike sekä elinkeinorakenteiden muutos. Plussana kaupungistumisessa ja yhteiskunnan tiiviissä rakenteessa koko kansantalouden kannalta on tuottavuuden paraneminen. EU-alueella on havaittu 34 kaupunkialueen tuottavuuden olevan keskimäärin noin 1,6 -kertainen koko maan tuotavuuteen verrattuna. Helsingin alueen tuottavuus on 1,4 -kertainen muuhun Suomeen verrattuna.

Kiinteistöjalostusta tarvitaan
Pääkaupunkiseudun toimistoneliöistä nyt joka kymmenes on tyhjillään, joillakin alueilla vajaakäyttö on yli 15 prosenttia.
Rakennusteollisuus RY ry:n toimitusjohtaja Tarmo Pipatin mukaan kiinteistöjen energiatehokkuudesta on muodostunut yrityksille tietty brändin osa ja näin pienipäästöiset kiinteistöt ovat haluttuja. Yritykset suosivat myös aiempaa vähempiä neliöitä, ja  vanhojen koppikonttoreiden suosio onkin laskenut. Niiden muutostyöt ovat kalliita ja tämä houkuttelee siirtymään uusiin tiloihin.

– On selvästi nähtävissä, että aiempaa pienemmästä, mutta paremmassa hyötykäytössä olevasta tilasta ollaan valmiita maksamaan aiempaa korkeampaa neliöhintaa, selvittää Pipatti.

– Saneerattavien teollisuuskiinteistöjen osalta meillä pitäisi siirtyä nykyistä enemmän puhtaasti taloudelliselta pohjalta tehtäviin muutoksiin toimistoiksi tai asuintaloiksi. Olemme pari vuosikymmentä jäljessä isosta länsimaiden trendistä. Yhteiskuntamme muuttuu aiempaa monimuotoisemmaksi ja vanhojen teollisuusalueiden viimeistelemättömät muodot ja pinnat houkuttelevat monia. Meidän pitäisikin monipuolistaa tarjontaa ja antaa ihmisten itsensä päättää, millaisessa ympäristössä he haluavat toimia, arvioi Pipatti.

Keskustat houkuttelevat

Kaupunkien ydinkeskustoihin kohdistuu kaikkialla maailmassa paineita. Aikoinaan asuntovaltaiset keskustat ovat Suomessakin palaamassa toimistovaiheen jälkeen juurilleen. Ihmiset haluavat olla lähellä palveluja.

– Helsingin kantakaupungissa tämä selkeästi nähtävissä. Toimistotiloista asunnoiksi muutettavat tilat ovat korkeasta hinnastaan huolimatta haluttuja. Ne säilyttävät myös arvonsa, uskoo Tarmo Pipatti.  

Kun väestö pakkautuu entistä harvempiin asutuskeskuksiin, merkitsee se vääjäämättä tyhjiksi jääviä tiloja toisaalla. Kun työpaikat keskittyvät ja ikääntyvä väestö muuttaa reuna-alueilta lähelle palveluja, tulee myyntiin paljon omakotitaloja. Tämä johtaa niiden arvon alenemiseen.
Lue koko artikkeli: http://bit.ly/H7cwrC

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs