Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Kaukolämpöasukkaille säästöjä lämpimistä säistä

Energiateollisuus ry

Kaukolämpöasukkaille säästöjä lämpimistä säistä

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2015 klo 12:34
Julkaisija: Energiateollisuus ry

Kaukolämpöä käytettiin maaliskuussa 3 610 gigawattituntia (GWh), mikä on 17 prosenttia normaalia vähemmän. Viime vuoden maaliskuuhun verrattuna kaukolämmön kulutus oli samalla tasolla. 

Lämpimät talvikuukaudet ovat seuranneet toinen toistaan. Maaliskuu oli keskimäärin vajaat neljä astetta normaalia lämpimämpi. Kaukolämmön käyttöön tämä vaikutti siten, että asukkaat ovat säästäneet lämmityslaskussaan. Kerrostalokolmiossa säästö on 15 euroa, omakotiasukkaan kaukolämpölasku alenee arvioidusta 28 eurolla. Kaukolämmön hinnat vaihtelevat paikkakunnittain, joten myös säästöön jäävät eurot vaihtelevat. 

Kaukolämmön arvonlisäverollinen laskutus oli maaliskuussa yhteensä 260 miljoonaa euroa. 

Kulunut talvikausi on ollut normaalia lämpimämpi – osin jopa poikkeuksellisen lauha. Lämmitystarve on ollut noin 12 prosenttia normaalia pienempää. Lämmityksen pienempi kulutus tarkoittaa loka-maaliskuun lämmityslaskuissa kerrostalossa 65 euron, omakotitalossa 120 euron säästöä arvioituun verrattuna. Edellinen talvi oli keskilämpötilaltaan varsin samanlainen, siihen verrattuna kaukolämmön kulutus oli samalla tasolla. 

 Liite: Kaukolämmön kulutus kuukausittain 2010-2014                                     

Lisätiedot:
Asiantuntija Mirja Tiitinen, puh. 050 434 6994

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs