Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Kaukolämmön hinnan kehitys tasaantunut

Energiateollisuus ry

Kaukolämmön hinnan kehitys tasaantunut

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2014 klo 08:35
Julkaisija: Energiateollisuus ry

Kaukolämmön hinta on tasaantunut viimeisen parin vuoden aikana edeltäneiden vuosien melko korkeiden hinnannousujen jälkeen. Suomessa myydyn kaukolämmön keskihinta on laskenut 0,2 prosenttia tammikuun alkuun verrattuna, ilmenee Energiateollisuus ry:n julkaisemasta kaukolämmön hintatilastosta.

Kaukolämmön tuotantoon käytettyjen polttoaineiden energiaveroja ei ole korotettu vuoden 2013 alun jälkeen, ja myös polttoaineiden hinnat ovat pysyneet suhteellisen vakaina metsähakkeen hintaa lukuun ottamatta. Nämä trendit näkyvät suoraan myös kaukolämmön hinnan kehityksessä.

Kaukolämmön energiamaksu on lämmön tuotantoon käytetystä polttoaineesta riippumatta pysynyt lähes vakiona tämän vuodena aikana. Niillä kaukolämpöalueilla, joissa pääpolttoaineena on ollut maakaasu tai öljy, energiamaksu on vuoden aikana keskimäärin laskenut hieman. Sen sijaan puuta, turvetta tai kiivihiiltä käyttäneillä hinta on hieman noussut. Verrattaessa kaukolämmön energiamaksuja vastaavaan aikaan vuosi sitten, energiamaksu on nyt alhaisempi niillä alueilla, joissa pääpolttoaineena on ollut hiili tai maakaasu.

Kaukolämmön painotettu energiamaksu oli heinäkuun 2014 alussa 6,0 senttiä kilowattitunnilta ja painotettu kokonaishinta 7,3 senttiä kilowattitunnilta. Nämä hinnat ja niiden muutokset ovat Suomen keskiarvoja. Suurimmalla osalla paikkakuntia hinta on säilynyt ennallaan.

Sekä kaukolämmön hinnat että niiden muutokset vaihtelevat voimakkaasti paikkakunnittain. Hintoihin ja hintakehitykseen vaikuttavat muun muassa kaukolämmön tuotantotapa sekä kaukolämmön tuotannossa käytettyjen polttoaineidenhinnat ja polttoaineiden verokohtelu.

Kaukolämpö on suosituin lämmönlähde kaupungeissa ja taajamissa

Kaukolämpö on Suomen suosituin lämmitysmuoto. Sen markkinaosuus asuin- ja palvelurakennuksissa on 46 prosenttia rakennuskannan lämmitysenergiasta. Uudisrakentamisessa kaukolämmön markkinaosuus oli Tilastokeskuksen tilastojen mukaan reilusti yli 50 prosenttia lämmitetystä rakennustilavuudesta. Kerrostaloista ja toimistorakennuksista kaukolämmön valitsi yli 96 prosenttia, pientaloistakin yli 14 prosenttia.


Energiateollisuus ry laatii kaukolämmön hintatilaston kaksi kertaa vuodessa (1.1. ja
1.7. hintatilanne).


Linkki kaukolämmön hintatilastoon


Lisätietoja:
Johtaja Jari Kostama, puh. 050 301 1870

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs