Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Kanta-Hämeen kestävän energian ohjelma julkistetaan bioenergiaseminaarissa 30.11.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Kanta-Hämeen kestävän energian ohjelma julkistetaan bioenergiaseminaarissa 30.11.

Tiedote.
Julkaistu: 17.11.2011 klo 15:52
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeenlinnassa järjestetään laaja bioenergiaseminaari keskiviikkona 30.11.2011 klo 10 - 16. Tilaisuudessa julkaistaan Kanta-Hämeen kestävän energian ohjelma. Lisäksi tilaisuudessa esitellään Hämeessä toteutettuja metsäenergian kannattavuuteen liittyviä tutkimustuloksia sekä metsä- ja peltoenergiavaraselvityksen tuloksia.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita tilaisuuteen.

Seminaarin järjestävät Kestävää energiaa Hämeestä -hanke, Metka - metsäenergiaa kannattavasti -hanke sekä Hämeen bioenergia II -hanke. Seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille. Seminaarin ohjelma on tämän tiedotteen liitteenä.

Paikka: HAMKin Visamäen kampus, C-rakennus (Visakaarre 12, Hämeenlinna), auditorio B

Lisätietoja
seminaarista: Asta Sarkki, sp. etunimi.sukunimi@mhy.fi tai p. 0400 995 433
kestävän energian ohjelmasta: Lauri Kaivosoja, sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi tai p. (03) 646 4275

Taustatietoa kestävän energian ohjelmasta ja seminaaria järjestelyissä mukana olevista hankkeista:

Kanta-Hämeen kestävän energian ohjelma on laadittu Hämeen ammattikorkeakoulun toteuttamassa Kestävää energiaa Hämeestä -hankkeessa. Seminaarissa julkistettavassa ohjelmassa ja sen tausta-aineistossa on käsitelty laajasti energia-alan kehittämistarpeita ja mahdollisuuksia lisätä uusiutuvien energiavarojen kestävää käyttöä Hämeessä. Ohjelma tukee kestävän energian tuotannon ja käytön suunnittelua sekä päätöksentekoa Hämeen alueella.

Kanta-Hämeelle määritetty kestävän energian visio on seuraava: ”Kanta-Hämeen monipuolisista luonnonvaroista lähienergiaa – kestävästi, taloudellisesti ja paikallisesti työllistäen”.

Metsänhoitoyhdistys Kanta-Hämeen koordinoiman Metka-hankkeen tärkeimpänä tavoitteena on ollut metsäenergian kannattavuuden ja laadun parantaminen. Mukana hankkeessa ovat olleet Mhy Päijät-Häme, Metsäntutkimuslaitos sekä TTS, joista kaksi jälkimmäistä ovat vastanneet laajojen tutkimushankkeiden toteuttamisesta metsänhoitoyhdistysten alueilla. Hankkeen aikana on saatu lupaavia tuloksia muun muassa korjuutekniikan tehostamisesta ja energiaan määrän ja kosteuden mittaamisesta. Hankkeen tuloksia käytetään hyödyksi myös syksyllä 2011 alkaneessa Metka-koulutushankkeessa.

Hämeen Bioenergia II -hanke on tarkoitettu bioenergian tuotannosta ja hyödyntämisestä kiinnostuneille yrityksille, yhteisöille ja kunnille Kanta- ja Päijät-Hämeen alueella. Tavoitteena on kotimaisten biopolttoaineiden tuotannon ja käytön edistäminen ja niihin liittyvien investointien ja liiketoiminnan aikaansaaminen Kanta- ja Päijät-Hämeen alueella. Hankkeen toimijoina ovat ProAgria Häme, Metsäkeskus Häme-Uusimaa, Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme ja Hämeen ammattikorkeakoulu. Hanke tarjoaa lämpöyrityskohteiden alkuneuvontaa, yritysten energiaratkaisuihin liittyviä neuvonta- ja tiedotustilaisuuksia sekä alueellisia energiapuuselvityksiä tarpeen mukaan.

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs