Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Kanta-Hämeen ensimmäinen energiatoimisto aloittaa HAMKissa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Kanta-Hämeen ensimmäinen energiatoimisto aloittaa HAMKissa

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2011 klo 08:54
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Miten sähkönkulutusta voidaan kotona vähentää? Entä mistä löytyisi työmatkoille kimppakyytiläisiä, jotta yksityisautoilu vähentyisi? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin tullaan tarjoamaan vastauksia Hämeen energiatoimisto BioPointissa, joka aloittaa toimintansa Hämeen ammattikorkeakoulun Forssan yksikössä syksyn 2011 aikana. Energiatoimisto on lajissaan Kanta-Hämeen alueen ensimmäinen.

Energiatoimiston toiminta alkaa Hämeen ammattikorkeakoulun Forssan yksikössä (Wahreninkatu 11) järjestettävällä sähkönkilpailutuksen teemaillalla 18.10. klo 18. Tiedotusvälineenne edustajat ovat tervetulleita osallistumaan tilaisuuteen.

Energianeuvontaa kuluttajille opiskelijavoimin

Muita tapahtumia ja toimintaa syksyn aikana ovat muun muassa taloudellisen ajon ilta, omakotitaloasujille suunnattu uusiutuvan energian ilta ja kotitalouksien sähkönkulutuksen seurantaprojekti.

Hämeen energiatoimisto BioPoint tulee tarjoamaan jatkossa kuluttajien energianeuvontaa. Energiatoimistossa toiminnasta vastaavat opetushenkilökunta ja neuvontatyön jalkauttajina toimivat kestävän kehityksen koulutusohjelman opiskelijat. Toiminta painottuu aluksi tiedotukseen ja tiedon välittämiseen. Muiden energiatoimistojen tapaan kuluttajien energianeuvonta on maksutonta. Tulevaisuudessa toiminta voi laajentua myös yrityksien ja maatilojen energianeuvontaan.

BioPointissa alkava toiminta tulee poikkeamaan tähänastisista energiatoimistoista, siten että toteutus nivoutuu osaksi ammattikorkeakouluopintoja.
 
- BioPoint poikkeaa perinteisestä energiatoimistosta siinä, että meillä ei ole niin sanottua kovaa osaamista. Emme siis kilpaile alan yritysten kanssa, vaan toimintamme on tiedotusluonteista: neuvomme kuluttajia ja järjestämme tiedotustilaisuuksia, kestävän kehityksen koulutusohjelmajohtaja Ilpo Pölönen kertoo.

Kestävän kehityksen opettajat ja opiskelijat soveltuvat mainiosti energiatoimiston henkilökunnaksi.

- Opetuksessa on teoriakursseja, ja energiatoimisto puolestaan tarjoaa käytännön oppimisympäristön opiskelijoille, energiatoimistohankkeen vetäjä Lauri Kaivosoja toteaa.

Forssan seutu otollinen aloituspaikka

BioPointin toiminta alkaa Forssassa, koska HAMKin kestävän kehityksen nuoriso-opetus järjestetään siellä. Forssan seudulla on olemassa selkeästi myös tahtotila kestävän kehityksen teemojen eteenpäin viemiseen, mitä osoittaa Pölösen ja Kaivosojan mukaan muun muassa Forssan seudulla toteutettava Järkivihreä strategia.

- Tarkoituksenamme on kuitenkin verkostoitua jatkossa myös HAMKin koko toiminta-alueen toimijoiden kanssa, Ilpo Pölönen sanoo.

Osa valtakunnallista kokonaisuutta

Hämeen energiatoimisto BioPoint on osa valtakunnanlaajuista kuluttajien energianeuvontaa, jota Motiva koordinoi sekä työ- ja elinkeinoministeriö ja Sitra osarahoittavat. BioPointilla on käytössään Motivan laaja energianeuvontaa käsittävä tutkimus- ja neuvonta-aineisto.

Energianeuvontahankkeita on käynnissä yhteensä 14, joista osa on valtakunnallisia ja osa alueellisia. Neuvonnan pääpaino on rakentamisen ja asumisen energiatehokkuudessa mutta myös liikkumisen aiheet ovat esillä. Lisätietoja vuonna 2010–2011 toteutettavista hankkeista löytyy Motivan verkkosivuilta: www.motiva.fi/kuluttajaneuvonta.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Lauri Kaivosoja, p. 050 574 5148, etunimi.sukunimi@hamk.fi

Koulutusohjelmajohtaja Ilpo Pölönen, p. 040 830 5984, etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs