Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » KANSANEDUSTAJAT PEREHTYIVÄT KESTÄVÄÄN JA ÄLYKKÄÄSEEN BIOTALOUTEEN

Arizona Chemical

KANSANEDUSTAJAT PEREHTYIVÄT KESTÄVÄÄN JA ÄLYKKÄÄSEEN BIOTALOUTEEN

Tiedote.
Julkaistu: 12.10.2016 klo 12:45
Julkaisija: Arizona Chemical

Oulun Nuottasaaressa esiteltiin mäntyöljyn jalostuksen monipuolisia vaikutuksia talouteen, ympäristöön ja yhteiskuntaan.

Kolme Oulun vaalipiiristä valittua kansanedustajaa, Hanna Sarkkinen, Ville Vähämäki ja Tytti Tuppurainen sekä ministeri Pirkko Mattilan avustaja Marja Nousiainen tutustuivat maanantaina 10.11. Arizona Chemicalin biojalostamoon Oulun Nuottasaaressa.  Jalostamon raaka-aine on pohjoisen männyn pihkasta peräisin oleva hyödyllinen ja monikäyttöinen mäntyöljy. Siitä jalostetaan aineksia tuhansiin jokapäiväisiin tuotteisiin.

Tehtaanjohtaja Ari Venninen kertoi, että Oulussa on biotaloutta tehty jo vuosikymmeniä ennen kuin termistä tuli politiikan ja talouden kuuma sana: ”Tämä on biojalostusta, joka elää ilman tukiaisia, ja vaikuttaa monin tavoin hyödyllisesti talouteen, ympäristöön ja yhteiskuntaan.”

Tilaisuudessa kerrottiin myös arvostetun saksalaisen Fraunhofer-tutkimulaitoksen tutkimuksesta, jonka mukaan mäntyöljyn biojalostus tuottaa neljä kertaa enemmän lisäarvoa talouteen ja kymmenkertaisen määrän työpaikkoja kuin sen käyttö biodieselin valmistukseen. Myös sen ympäristövaikutus on selvästi edullisempi kuin biodieselillä, jonka valmistus aiheuttaa enemmän päästöjä kuin biokemikaalien valmistus.

Mäntyöljyn jalostus on myös teollista symbioosia parhaimmillaan, koska se käyttää tarkoin hyödyksi sellun valmistuksen sivutuotteena syntyvän mäntyöljyn. Se tarjoaa myös huomattavia näkymiä kiertotalouden edistämiseen. Jo  nyt se mm. mahdollistaa vanhan asfaltin uusiokäytön.

 

Kansanedustajat Tytti Tuppurainen, Ville Vähämäki ja Hanna Sarkkinen. Kuva: Teemu Puumalainen 

Pääluottamusmies Jari Paakkola, sekä kansanedustajat Tytti Tuppurainen, Ville Vähämäki ja Hanna Sarkkinen. Kuva: Teemu Puumalainen

 

Lisätietoa:
Tehtaanjohtaja Ari Venninen
040 341 3310
ari.venninen@azchem.com 

Liitetiedostot

Arizona Chemical ja amerikkalainen pörssiyhtiö Kraton ovat yhdistyneet tänä vuonna. Kraton on kestävää kemiaa kehittävä ja valmistava kansainvälinen yritys, Arizona Chemcialille uusi, pitkäjänteinen teollinen omistaja. Yhdistymisen takia Arizona Chemical muuttaa nimensä Kratoniksi kaikkialla maailmassa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs