Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Jukka Leskelä Energiateollisuus ry:n uudeksi toimitusjohtajaksi

Energiateollisuus ry

Jukka Leskelä Energiateollisuus ry:n uudeksi toimitusjohtajaksi

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2016 klo 14:30
Julkaisija: Energiateollisuus ry

Diplomi-insinööri Jukka Leskelä, 51, on nimitetty Energiateollisuus ry:n (ET) uudeksi toimitusjohtajaksi. Leskelä aloittaa tehtävässä 1.9.2016. ET:n nykyinen toimitusjohtaja Juha Naukkarinen on siirtymässä eläkkeelle.

”Olen hyvin kiitollinen, että saamme alan edunvalvonnan keskeisimpään tehtävään laaja-alaisen, rakentavan ja kokeneen ammattilaisen. Leskelän asiantuntemus, monipuolinen ymmärrys energia-alasta ja laajat verkostot sekä Suomessa että ulkomailla varmistavat sen, että energia-alan yritysten ääni vahvistuu energiapolitiikan valmistelussa”, sanoo ET:n hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Marttila.

Leskelä on toiminut vuodesta 2005 ET:n sähköntuotannon toimialan johtajana ja hänen vastuulleen ovat kuuluneet muun muassa Suomen energia-alan edunvalvonta sähköntuotannon osalta sekä vaikuttaminen Suomen ja EU:n energia- ja ilmastopolitiikkaan. Tätä ennen hän on työskennellyt johtavassa asemassa Energia-alan keskusliitto ry Finergyssä, Imatran Voima Oy:ssä ja Fortum Power and Heat Oy:ssä. Leskelällä on vuosien kokemus eurooppalaisista energia-alan verkostoista ja työryhmistä. Hän on ollut aktiivisesti mukana Suomen energia- ja ilmastopolitiikan valmistelussa ja vaikuttamisessa.

– Olen hyvin sitoutunut uuteen tehtävään ja kiitollinen hallitukselle saamastani luottamuksesta. Energia-ala on suurten muutosten keskellä.  Jäsenyrityksillemme ajat ovat haastavat ja siksi alan etujärjestöltä odotetaan nyt vahvaa yhteiskunnallista vaikuttamista. Olen luottavainen, että löydämme yhdessä jäsenyritysten kanssa pitkäjänteisiä ratkaisuja, joilla energia-alan toimintaedellytyksiä voidaan parantaa. Haluan, että energia-ala nähdään ratkaisuna suuriin yhteiskunnallisiin kysymyksiin, kuten ilmastonmuutoksen torjuntaan, kilpailukyvyn parantamiseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen, Leskelä sanoo.

 

Lisätietoja:
Olli-Pekka Marttila, 044 738 6277
Jukka Leskelä, 050 593 7233

 

Energiateollisuus ry (ET) on energia-alan elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö. Se edustaa yrityksiä, jotka tuottavat, hankkivat, siirtävät ja myyvät sähköä, kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä sekä tarjoavat niihin liittyviä palveluja. ET edistää Suomen elinkeinoelämän kilpailukykyä ja kansalaisten hyvinvointia osallistumalla energiamarkkinoiden kehittämiseen ja turvaamalla riittävän ja häiriöttömän energian saannin kotitalouksille ja elinkeinoelämälle.

 

  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs