Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Jatkuvatoiminen biopolttoaineen mittaus paljastaa kosteusvaihtelut

Miktech Oy

Jatkuvatoiminen biopolttoaineen mittaus paljastaa kosteusvaihtelut

Tiedote.
Julkaistu: 31.01.2012 klo 15:05
Julkaisija: Miktech Oy

Etelä-Savon Energia Oy ja Inray Oy ovat selvittäneet yhteistyössä jatkuvatoimisella laadunmittauksella saatavissa olevia hyötyjä. Mikkelissä Pursialan voimalaitoksella on kahden kuukauden ajan määritetty jatkuvatoimisesti turpeen ja eri hakelaatujen kosteuspitoisuuksia sekä tunnistettu vierasaineita InrayFuel-mittausjärjestelmällä.

Mittausjakson kokemusten mukaan kosteusvaihtelu rekkakuormissa voi jäädä huomaamatta perinteisin näytteenottomenetelmin, ja sattumalla on enempi merkitystä sille, vastaako usean rekan kokoomanäyte todellista tilannetta. Myös polttoainekuormissa laitoksille kulkeutuvat epäpuhtaudet näkyvät usein vasta murskilla, raudan erottimilla sekä kattilan vuosihuollossa. Jatkuvatoimisen laadunmittauksen avulla on mahdollista seurata reaaliajassa kuljettimilla kulkevaa polttoainetta, sen kosteusjakaumaa ja vierasesineitä. Lisäksi InrayFuel mittausjärjestelmä tunnistaa automaattisesti polttoaineen tyyppiä, eli jatkossa on mahdollista seurata vastaako laitoksen suunniteltu polttoainejakauma todellista tilannetta.

Etelä-Savon Energia Oy:n ja Inray Oy:n selvitys jatkuu helmikuun loppuun, jonka aikana järjestelmää optimoidaan eri polttoaineseoksille. Molemmat yritykset kuuluvat Miktech Oy:n koordinoimaan bioenergiaklusteriin.

Lisätietoja
Toimitusjohtaja Janne Kovanen, puh. +358 44 967 7927, janne.kovanen@inray.fi
Voimalaitosjohtaja Timo Leppänen, puh. +358 44 735 3813, timo.leppanen@ese.fi

Inray Oy Ltd on teknologiayritys, jonka päätuotteina ovat röntgenmittalaitteet tukin läpivalaisuun ja järjestelmät biopolttoaineen laadun ja kosteuden mittaukseen. Etelä-Savon Energia Oy (ESE) tunnetaan ympäristöystävällisen energian tuottajana. ESE tuottaa sähköä omassa Pursialan vastapainevoimalaitoksessa, yhteistuotannossa kaukolämmön kanssa. Polttoaineet ovat lähes 100 % kotimaisia ja puupolttoaineiden osuus on yli 60 %. Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs