Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Järjestöt vetoavat kotimaisten ydinvoimainvestointien puolesta

Energiateollisuus ry

Järjestöt vetoavat kotimaisten ydinvoimainvestointien puolesta

Tiedote.
Julkaistu: 12.08.2014 klo 10:55
Julkaisija: Energiateollisuus ry

Laaja joukko suomalaisia työnantaja- ja työntekijäjärjestöjä vetoaa hallitukseen ja eduskuntaan lisäajan myöntämiseksi Olkiluoto 4-hankkeelle. Myös muiden tärkeiden kotimaisten investointien toteutumista tulisi puoltaa. 

Järjestöt vetoavat hallitukseen erityisesti synkentyneiden talouden näkymien vuoksi. ”Euroopan taloustilanteen epävarmuus ja viimeaikainen maailmanpoliittinen kehitys heijastuvat Suomen talouden kehitykseen ja tulevaisuudennäkymiin”, toteavat vetoomuksen allekirjoittaneet elinkeinopoliittiset järjestöt. Järjestöt myös pitävät ”kotimaisten energiainvestointien toteutumista erittäin tärkeänä talouden ja työllisyyden myönteisen kehityksen kannalta”. 

Olkiluoto 4 aikataulun muuttumisen taustalla on Olkiluoto 3-hankkeen viivästyminen. Hankkeelle vuonna 2010 myönnetyn periaatepäätöksen perustelut pätevät kuitenkin edelleen. Ydinvoima on merkittävä keino kasvihuonekaasupäästöjen leikkaamisessa, suomalainen elinkeinoelämä tarvitsee kilpailukykyistä sähköä ja sähkön toimitusvarmuuden takaaminen pitkällä aikavälillä on kaikkien Suomen kansalaisten etu. 

Vakaa energiapolitiikka on elinehto ydinvoimalaitosten kaltaisten jätti-investointien toteutumiselle. Toteutuessaan hankkeet tukevat laajemmin kotimaisen teollisuuden ja työllisyyden kehitystä. 

Vetoomuksessa ovat mukana Ammattiliitto Pro ry, Elinkeinoelämän keskusliitto, Energiateollisuus ry, Kemianteollisuus ry, Maa- ja metsäntuottajain Keskusliitto MTK ry, Metallityöväen liitto ry, Metsäteollisuus ry, Paperiliitto ry, Rakennusliitto ry, Rakennusteollisuus ry, Sähköliitto ry, TEAM Teollisuusalojen Ammattiliitto ry sekä Teknologiateollisuus ry. 

Linkki järjestöjen vetoomukseen: 

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Juha Naukkarinen, puh. 05060 772
Johtaja Jukka Leskelä, puh. 050 593 7233
Asiantuntija Lauri Muranen, puh. 040 707 6637

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs