Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Ikkuna vihreään osaamiseen avautui netissä

Lappeenranta Business & Innovations

Ikkuna vihreään osaamiseen avautui netissä

Tiedote.
Julkaistu: 22.08.2013 klo 13:42
Julkaisija: Lappeenranta Business & Innovations

Mitä yhteistä on Lappeenrannan teknillisen yliopiston campuksella, Muukon tuulipuistolla ja pienvoimalaitoksia valmistavalla Ekogenilla? Vihreä energia, tietenkin!

Reilulla kymmenellä lappeenrantalaisella toimijalla on nyt yhteinen internetsivusto www.greenenergyshowroom.fi. Sivusto esittelee Lappeenrannan seudun vihreän energian, kestävän kehityksen ja ympäristötekniikan osaamista ja vie energia-asioista kiinnostuneet muutamalla klikkauksella yrityksiin, jotka toiminnassaan tai tuotteissaan hyödyntävät ympäristöä säästäviä ratkaisuja.
Green Energy Showroomin etusivulla kerrotaan meneillään olevista ja jo toteutuneista vihreän energian hankkeista. Lappeenrannassa on Suomen vihrein huvivenesatama, yliopistolle rakennetaan Suomen suurinta aurinkovoimalaa ja Muukon tuulipuistossa tuulimyllyt pyörivät jo. Paikallisissa yrityksissä valmistetaan energiapihejä moottoreita ja opiskelijataloissakin otetaan poistoilmasta lämpö talteen.

Yritykset aktiivisina
- Green Energy Showroomin idea on lähtöisin yrityksistä. Sivujen kautta kuka tahansa voi perehtyä siihen, miten monella tavalla vihreää strategiaa Lappeenrannan seudulla toteutetaan, sanoo Lappeenrannan kaupungin kehitysjohtaja Markku Heinonen.
Syksyn aikana julkaistaan myös englanninkieliset sivut. Paikallisten energia- ja ympäristöalan yritysten, Lappeenrannan kaupungin ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston yhteisen sivuston ylläpidosta vastaa kaupungin elinkeinoyhtiö Wirma Lappeenranta Oy.
Mukana olevat yritykset ja muut toimijat maksavat näkyvyydestään jäsenmaksun. Sivuston toteuttamiseen on saatu EAKR-kehittämisrahaa, mutta sen jälkeen, kun rahoitus loppuu, sivusto jatkaa omillaan.
- Tavoitteena on saada mukaan lisää yrityksiä, jotka toiminnallaan pienentävät hiilijalanjälkeä, sanoo projektipäällikkö Hanna Huppunen Wirmasta.

Näkyvyyttä ja verkostoitumista
Puupolttoaineella toimivia pienvoimaloita valmistavan Ekogen Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Pihlainen pitää sivuston kautta saatavaa näkyvyyttä tärkeänä.
- Pienellä yrityksellä ei yksin ole resursseja tällaiseen, hän sanoo.
Professori Juha Varis puolestaan toivoo, että sekä opiskelupaikkaa pohtivat nuoret että energia-asioista kiinnostuneet aikuiset löytäisivät Green Energy Showroomin.
- Vihreällä energialla on rajattomat mahdollisuudet. Kyllä tällainen flow kannattaa nyt hyödyntää, hän sanoo.

Kilpailu lukiolaisille
Green Energy Showroomin toimijat haastavat kaikki lukiolaiset ideoimaan parasta vihreää koulukampusta ja osallistumaan kilpailuun, jonka voitto ratkaistaan peukuttamalla.
Kolme eniten kannatusta saanutta ideaa ja voittajat palkitaan marraskuussa Lappeenrannan teknillisen yliopiston Abipäivässä. Palkitut ideat esitellään Green Energy Showroom –sivustoilla.

Kilpailuohjeet ja lisätietoja http://www.greenenergyshowroom.fi/kilpailut

Lisätietoa: Projektipäällikkö Hanna Huppunen, 040 652 7389, hanna.huppunen@wirma.fi

 

Liitetiedostot

Wirma Lappeenranta Oy palvelee Lappeenrannan seudun yrittäjiä, yrityksiä ja matkailijoita sekä kehittää alueen toimintaympäristöä ja kilpailukykyä. Tavoitteenamme on saada Lappeenrannan seudulle lisää vetovoimaa ja uudistuvaa liiketoimintaa. Wirma on Lappeenrannan ja ympäristökuntien - Lemin, Luumäen, Savitaipaleen ja Taipalsaaren - omistama, voittoa tavoittelematon, seudullinen elinkeinoyhtiö. www.wirma.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs