Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Ideakilpailu: kaukolämpö näkyväksi taiteen keinoin

Energiateollisuus ry

Ideakilpailu: kaukolämpö näkyväksi taiteen keinoin

Tiedote.
Julkaistu: 09.06.2014 klo 10:24
Julkaisija: Energiateollisuus ry

Energiateollisuus ry ja Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak) järjestävät yhteistyössä kaukolämpöyritysten kanssa ideakilpailun nimeltä Lämpöä liikkeellä. Kilpailussa etsitään esteettisiä, käytännöllisiä ja ympäristöystävällisiä kehitysideoita kaupunkiympäristöön.

Helsingistä, Turusta ja Mäntyharjulta on etsitty kilpailua varten kohteita, jotka sopivat taiteellisten ideoiden käyttöönottoon. Kohteet vaihtelevat lämpökeskuksen kokonaisesta seinästä kaukolämpöputkiin ja kaivojen kansiin. Mukana on myös maanalainen energiavarasto.

Kaupunkiympäristö on täynnä arjen tilojen lämmittämiseen liittyviä rakenteita ja laitoksia, joista lämpö siirretään putkissa notkeasti paikasta toiseen. Luovassa ajattelussa on samaa notkeutta. Kilpailulla kaukolämpöala haluaa kannustaa yrityksiä ja luovien alojen tulevia ammattilaisia kohtaamaan toisensa. Lisäksi kilpailun tavoitteena on elävöittää kaupunkiympäristöä ja tuoda samalla kaukolämpöä näkyväksi.

Kilpailu on suunnattu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille sekä vuonna 2014 alan oppilaitoksista valmistuneille opiskelijoille. Kilpailu jatkuu 30.9.2014 saakka ja parhaat ideat palkitaan joulukuussa 2014.

Humakissa kilpailun järjestämisestä vastaavat kulttuurituotannon opiskelijat, joille kilpailu osana opintoja tarjoaa työelämälähtöisen alustan.  Energiateollisuuden jäsenyrityksistä kilpailun järjestelyissä ovat mukana Suur-Savon Sähkö Oy, Turku Energia Oy ja Helsingin Energia.

Kilpailun osallistumisohjeet: www.ideakilpailu.com

Lisätietoa kaukolämmöstä ja Energiateollisuus ry:stä:

www.kaukolampo.fi

www.energia.fi

 

Lisätietoa kilpailusta:

Antti Kohopää
Puh. 050 344 9265
antti.kohopaa@energia.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs