Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Huoltovarmuuskeskus mukana Neste Oilin säiliöalusten yhtiöittämishankkeessa

Huoltovarmuuskeskus

Huoltovarmuuskeskus mukana Neste Oilin säiliöalusten yhtiöittämishankkeessa

Tiedote.
Julkaistu: 19.09.2013 klo 14:16
Julkaisija: Huoltovarmuuskeskus

Öljyhuollon laivakuljetukset turvataan kotimaisilla aluksilla

Neste Oil Oyj suunnittelee luopuvansa varustamotoiminnastaan. Suunnitelman mukaan yhtiö myisi kaikki aluksensa ja ulkoistaisi niiden miehitys- ja hoitovarustamotoiminnan. Huoltovarmuuskeskus ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen perustavat erilliset yhtiöt, jotka ostavat Neste Oililta huoltovarmuuskriittisen aluskannan (säiliöalukset Mastera, Futura, Neste, Kiista ja Suula sekä hinaajat Ukko, Ahti ja Esko).

Huoltovarmuuskeskus hankkii 50 %:n osuuden tästä aluskannasta. Hankinta rahoitetaan huoltovarmuusrahaston varoista.

Järjestelyn taustalla on tarve turvata energiahuollon kriittiset kuljetukset kotimaisessa omistuksessa ja Suomen lipun alla olevalla aluskalustolla.

Valtioneuvoston huoltovarmuudelle asettamat tavoitteet määrittävät energiahuollon ja sen vaatiman kuljetuslogistiikan, erityisesti merikuljetusten turvaamisen huoltovarmuuden kehittämisen painopistealueiksi. Huoltovarmuusneuvosto on jo vuonna 2009 käsitellyt valtion strategista omistajuutta huoltovarmuusnäkökulmasta ja on pitänyt sitä perusteltuna sellaisessa tilanteessa, jossa muut toiminnan jatkuvuutta tukevat keinot eivät enää riitä tai niitä ei ole mahdollista toteuttaa.

Nyt hankittava strateginen merikuljetuskapasiteetti on energiahuollon kriittinen infrastruktuuri, joka varmistaa yhteiskunnan perustoimintojen jatkuvuutta. Laivaston avulla voidaan turvata kotimainen öljyhuolto riittävällä, tavoitteiden mukaisella huoltovarmuustasolla. Samalla on tarkoitus varmistaa ammattitaitoisen kotimaisen miehistön jääminen aluksille.

 

Lisätietoja                                    

Toimitusjohtaja Ilkka Kananen | puh. 02950 51046

Huoltovarmuuskeskus (HVK) on työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalan laitos, jonka tehtävänä on maan huoltovarmuuden ylläpitämiseen ja kehittämiseen liittyvä suunnittelu ja operatiivinen toiminta. Huoltovarmuuskeskuksen tehtävänä on yhteistyössä muiden viranomaisten ja elinkeinoelämän kanssa varmistaa, että yhteiskunnalle kriittisimmät järjestelmät toimivat kaikissa tilanteissa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs