Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Heurekan kävijäennätys rikki: biotalous houkutteli lähes 10 000 kävijää

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekan kävijäennätys rikki: biotalous houkutteli lähes 10 000 kävijää

Tiedote.
Julkaistu: 05.12.2015 klo 03:02
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekan Biotalouden yö löi kaikki kävijäennätykset. Heurekassa vieraili perjantaina 4. joulukuuta enemmän ihmisiä kuin yhtenäkään aiempana päivänä tiedekeskuksen historiassa. Kaiken kaikkiaan kävijöitä oli 9 907.

Aiempaa päivän kävijämääräennätystä piti hallussaan vuoden 2001 Dinosaurus-näyttelyn avajaispäivä, jolloin tiedekeskuksessa kävi yli 8 000 ihmistä. Toiseksi jäi myös supersuositun Body Worlds -näyttelyn loppuhuipennus vuonna 2013. Silloin kahden viimeisen näyttelypäivän aikana Heurekassa vieraili yhteensä 10 000 ihmistä, keskimäärin siis 5 000 kumpanakin päivänä.

Syy joulukuisen perjantain valtaisaan suosioon oli suomalaista bio-osaamista esitellyt Biotalouden yö -tapahtuma, joka oli pullollaan esityksiä, työpajoja ja laboratoriokokeita. Bioalan yrityksiä ja tutkijoita yhdistäneeseen Biotalouden yöhön oli vapaa pääsy, ja tapahtuma kesti aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Ensimmäistä kertaa vuosittaisessa Tieteen yö -tapahtumassa oli mukana ohjelmaa myös koululaisille. Aamu- ja iltapäivän aikana heitä vieraili tiedekeskuksessa peräti 2 500.

Voit lukea lisää biotalouden yön ohjelmasta ja yhteistyökumppaneista täältä: http://www.heureka.fi/fi/bioyo

Lisätietoja:
tapahtumatuottaja Siina Vasama, siina.vasama@heureka.fi, puh. 040 9015260.

 

 

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs