Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » GASEKin innovaatio korvaa fossiiliset polttoaineet puukaasulla

GASEK Oy

GASEKin innovaatio korvaa fossiiliset polttoaineet puukaasulla

Tiedote.
Julkaistu: 04.10.2012 klo 07:00
Julkaisija: GASEK Oy

Suomalainen GASEK Oy julkaisee lokakuussa tuotteen, joka korvaa öljyn ja maakaasun teollisuuden lämpö- ja höyrykattiloiden polttoaineena. Puuhaketta kaasuksi muuttava innovaatio tuo suurlämmittäjille jättisäästöt.

Energia 12 – messuilla lokakuussa lanseerattava GASEK HEAT GPU 500 -laitos tarjoaa kaksi merkittävää kilpailuetua: ympäristöystävällisyyden ja kustannustehokkuuden. Puukaasutinteknologiasta koituu mittavat säästöt, kun jatkuvasti kallistuvat fossiiliset polttoaineet voidaan korvata edullisella ja uusiutuvalla puuhakkeella.

Metsähakkeen megawattituntihinta on tällä hetkellä n. neljä kertaa kevyttä polttoöljyä edullisempi. Esimerkiksi megawatin laitoksessa syntyy jopa yli 400 000 euron vuosittaiset säästöt, kun öljy korvataan puuhakkeen kaasutuksella.

Adven asentaa laitosta asiakkaalleen

GASEK HEAT GPU 500 – yksikkö voidaan liittää suoraan entiseen öljykattilaan: kattilan poltin vaihdetaan ja pihaan tuodaan valmiit hake- ja kaasutinyksiköt. Energiaratkaisuja toimittava Adven on parhaillaan saattamassa loppuun ensimmäisen GASEK HEAT – ratkaisuun perustuvan laitoksen asennusta Torniossa.

- Adven haluaa tarjota asiakkailleen heidän tarpeisiin räätälöityjä ja ympäristömyötäisiä energiaratkaisuja. Tähän mennessä saatujen kokemusten perusteella GASEKin kaasutusteknologia vaikuttaa erittäin lupaavalta ja se on herättänyt laajalti kiinnostusta asiakaskunnassamme, toteaa investointijohtaja Olli Holopainen Adven Oy:stä.

Päästötön ratkaisu energiantuotannon uusimiseen

GASEK on puun kaasutuksen asiantuntijayritys ja kaasutusteknologian edelläkävijä. Reisjärvellä ja Oulussa toimivan yrityksen taustalla on 30 vuoden aikana kehitetty kaasutusinnovaatio, joka on viime vuosina johtanut CHP- ja lämpövoimalaitosten kehittämiseen ja kaupallistamiseen. Jo myönnettyjen patenttien lisäksi GASEKin teknologialle on vireillä kymmenen kansainvälistä patenttihakemusta.

- Tuleva rikkidirektiivi vaatii puhdasta energiantuotantoa vuoden 2016 alussa. Asiakkailta tulleiden vaatimusten perusteella suunnittelimme ja valmistimme markkinoille uusiutuvaan teknologiaan perustuvan vaihtoehdon fossiilisille polttoaineille. Asiakkaiden vastaanotto on ollut hyvä ja uskomme tämän ratkaisun sopivan hyvin laajalle asiakaskunnalle energiantuotannon uusimiseen, sanoo GASEK Oy:n toimitusjohtaja Kauko Väinämö.

GASEK esittelee uuden HEAT-tuotteen Energia 12 -messuilla Tampereella 23.–25.10. osastollaan B131. Messut ovat kansainvälinen energiatuotannon ja – teknologian ammattitapahtuma.


Lisätietoja:

GASEK Oy, WWW.GASEK.FI
Tomi Väänänen, Myynti- ja markkinointijohtaja.
Puh. 044 788 8899, Email. tomi.vaananen@gasek.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs