Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Fortum tukee Sähköautot - Nyt! -hanketta

Fortum tukee Sähköautot - Nyt! -hanketta

Julkaistu: 26.11.2008 klo 15:02
Julkaisija:

Fortum lahjoittaa 30 000 euroa Suomen Sähköajoneuvoyhdistyksen (SAY) kautta käytettäväksi Sähköautot - Nyt! -hankkeeseen. Lahjoituksella Fortum haluaa tukea ja edistää sähköautojen laajamittaista käyttöönottoa Suomessa.

Fortum lahjoittaa 30 000 euroa Suomen Sähköajoneuvoyhdistyksen (SAY) kautta käytettäväksi Sähköautot - Nyt! -hankkeeseen. Lahjoituksella Fortum haluaa tukea ja edistää sähköautojen laajamittaista käyttöönottoa Suomessa.

Avoimen lähdekoodin periaatteella toimiva Sähköautot - Nyt! on yhteisöllinen hanke, jonka tavoitteena on tehdä sähköautosta edullinen, jokaiselle suomalaiselle sopiva ajoneuvo. Ensivaiheessa hanke suunnittelee ja toteuttaa Toyota Corolla -henkilöautosta täysin sähköllä kulkevan version. Konversiossa auton polttomoottori poistetaan ja tilalle asennetaan sähköinen voimanlähde. Fortumin lahjoitus mahdollistaa projektin ensimmäisen auton muuntamisen sähkökäyttöiseksi.

"Uskomme, että sähköautojen potentiaali on Suomessa huomattava ja niiden käyttöönotto voi auttaa saavuttamaan EU:n ilmastotavoitteet. Testaamme parhaillaan ladattavia sähköautoja ja lataustekniikoita yhteistyössä Espoon ja Tukholman kanssa. Lahjoitus SAY:n mielenkiintoiseen projektiin on luonteva jatko näille yhteistyöhankkeille," sanoo Fortumin kestävän kehityksen johtaja Carola Teir-Lehtinen.

"eCorollaksi ristityn auton suunnittelu käynnistyi keväällä ja on jatkuvasti vetänyt uusia innostuneita harrastajia. Fortumin lahjoitus nostaa toiminnan kuitenkin aivan uudelle tasolle, sillä prototyyppiautolle ei tätä ennen ollut rahoitusta. Loistavaa että löytyi Fortumin kaltainen yritys jolla on paitsi resurssit, myös herkkyyttä tunnistaa ajan merkit ja halua auttaa ruohonjuuritason kehitystoimintaa. Nyt kun saisi vielä valtiovallan heräämään ja auttamaan puhtaamman tekniikan yleistymistä esim. poistamalla sähköautoilta käyttövoimaveron," sanoo Sähköajoneuvoyhdistyksen toiminnanjohtaja Jiri Räsänen.

Ladattavilla sähköautoilla tarkoitetaan hybridi- ja täyssähköautoja, joihin sähkö ladataan suoraan verkosta. Sähkömoottori on jopa kolme kertaa perinteistä polttomoottoria energiatehokkaampi ja siten myös sähköauton päästöt ovat huomattavasti pienemmät. Jos sähköauto ladataan uusiutuvilla energialähteillä tuotetulla sähköllä, ei ajaminen aiheuta lainkaan hiilidioksidipäästöjä.

Nykytekniikalla ladattavilla sähköautoilla voi ajaa yhdellä latauksella 50-200 km. Autot ovat omimmillaan nimenomaan kaupunkiliikenteessä, jossa matkat ovat lyhyitä ja jossa käytetään suhteellisen alhaisia nopeuksia. Sähkömoottori korvaa siis polttomoottorin tilanteissa, joissa polttomoottori on haitallisimmillaan ympäristölle.

Fortum Oyj

Konserniviestintä

Lisätietoja:

www.sahkoautot.fi

www.fortum.fi

Juha Matikainen, asiakkuuspäällikkö, Fortum
Puh. 050 4557219
juha.matikainen@fortum.com

Jiri Räsänen
Sähköajoneuvoyhdistys, toiminnanjohtaja
Puh. 050 563 9492
jiri.rasanen@iki.fi

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs