Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Fortum Sähkönsiirto Oy:n hinnat nousevat helmikuun alussa

Fortum

Fortum Sähkönsiirto Oy:n hinnat nousevat helmikuun alussa

Julkaistu: 29.12.2008 klo 14:53
Julkaisija: Fortum

Fortum Sähkönsiirto Oy:n sähkönsiirtohinnat nousevat helmikuun alusta alkaen. Hinnan-muutos johtuu luotettavan sähköntoimituksen turvaamiseksi tehdyistä investoinneista sähkö-verkkoihin sekä yleisestä kustannustason noususta.

Fortum Sähkönsiirto Oy:n sähkönsiirtohinnat nousevat helmikuun alusta alkaen. Hinnan-muutos johtuu luotettavan sähköntoimituksen turvaamiseksi tehdyistä investoinneista sähkö-verkkoihin sekä yleisestä kustannustason noususta.

Fortum Sähkönsiirto Oy:n hinnankorotuksen vaikutus sähkölaskun loppusummaan on noin muutama euro kuukaudessa. Esimerkiksi 2 000 kWh/vuodessa kuluttavalla kerrostalolla hinta nousee 1 eurolla kuukaudessa, kun taas 18 000 kWh vuodessa kuluttavan omakotitalon hinnankorotus on 4,3 euroa kuukaudessa.

- Hinnankorotukset perustuvat asiakkaan sähkönkäytön määrään sekä valittuun siirtotuotteeseen. Korotuksen vaikutus sähkölaskun loppusummaan on noin 4 % ja keskimääräinen siirtokustannusten nousu on noin 8 %. Sähkönsiirtohinta muodostaa sähkölaskun loppusummasta noin kolmanneksen. Tämän lisäksi sähkön kokonaishintaan sisältyy myynnin ja verojen osuus, Fortum Sähkönsiirto Oy:n asiakkuusjohtaja Timo Jutila kertoo.

Fortumin sähkönsiirtoliiketoiminta on jaettu kahteen yhtiöön, Fortum Sähkönsiirto Oy:hyn ja For-tum Espoo Distribution Oy:hyn, joilla on oma erillinen hinnoittelunsa. Fortumilla on Etelä-, Lounais-, Länsi- ja Pohjois-Suomen alueella on yhteensä 73 000 km sähköverkkoa, jonka ylläpito, kunnostaminen ja uudistaminen vaativat suuria investointeja.

- Sähkönsiirrossa hinnoittelu on luonteeltaan vakaata, ja viranomainen valvoo sitä neljän vuoden jaksoissa. Vuoden 2002 jälkeen Fortum Sähkönsiirto Oy on tehnyt vain paikallisia rakennemuutoksia siirtohintoihinsa, mutta samalla investointi- ja käyttökustannukset ovat nousseet huomattavasti. Tällä on vaikutuksia verkkotoiminnan kuluihin, ja joudumme nyt tarkistamaan hintatasoamme luotettavan sähköntoimituksen turvaamiseksi, Jutila jatkaa.

Vaikka Fortum Sähkönsiirto Oy:n sähköntoimitusvarmuus on tällä hetkellä jopa 99,98 %, yhtiön verkkoalue on toimintaympäristönä haastava laajoine metsä- ja saaristoalueineen. Sähköverkkoja kehitetään ja verkoston kunnossapitoon panostetaan pitkäjänteisesti: vuonna 2008 sähköverkkojen rakentamiseen ja kunnossapitoon investoitiin Suomessa yhteensä noin 75 miljoonaa euroa.


Fortum Sähkönsiirto Oy
Viestintä

Lisätietoja: asiakkuusjohtaja Timo Jutila, p. 050 453 6016; Ari Koponen, p. 050 453 1254

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs