Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Fennovoima on hyväksynyt Titan-2:n Hanhikivi 1 -hankkeen pääurakoitsijaksi

Fennovoima Oy

Fennovoima on hyväksynyt Titan-2:n Hanhikivi 1 -hankkeen pääurakoitsijaksi

Tiedote.
Julkaistu: 30.04.2015 klo 12:35
Julkaisija: Fennovoima Oy

Fennovoima on saanut Hanhikivi 1 -hankkeen pääurakoitsijan Titan-2:n hyväksymis- ja auditointiprosessin päätökseen ja hyväksynyt toimittajan ilman poikkeamia. Alihankkijoiden hyväksyminen sekä yritysten pätevyyden ja suorituskyvyn jatkuva seuranta on Fennovoiman vastuulla koko projektin ajan.

Laitostoimittaja Rusatom Overseas on valinnut Titan-2:n pääurakoitsijaksi joulukuun lopussa. Pääurakoitsijana Titan-2 vastaa muun muassa työmaan valmistelevista töistä, maa- ja vesirakentamisesta, reaktori- ja turbiinisaarekkeen rakentamisesta, materiaaleista, komponenteista, automaatio- ja asennustöistä.

- Auditointi vahvisti Titan-2:n olevan pätevä ja osaava urakoitsija. Titan 2:lla on paras mahdollinen kokemus Fennovoiman tilaaman laitostyypin rakentamisvastaavana toimimisesta, kertoo Fennovoiman projektijohtaja Minna Forsström. Yhtiö vastaa Hanhikivi 1 -referenssilaitoksen rakentamisesta Sosnovyi Borissa, Venäjällä.

Titan-2:n lisäksi Pyhäjoen ydinvoimahankkeessa tulee toimimaan kolme muuta päähankkijaa, Gidropress, Atomenergomash ja Atomproekt. Nämä kolme ovat Rosatomin tytäryhtiöitä. Hyväksymis- ja auditointiprosessi on myös näiden päähankkijoiden osalta käynnissä ja Fennovoima pyrkii päättämään prosessin toukokuun aikana.

Kaikki päähankkijat tulevat edelleen valitsemaan omia alihankkijoitaan. Yhteensä Pyhäjoen työmaalla tulee työskentelemään satoja yrityksiä.

 

Lisätietoja:
Fennovoiman projektijohtaja Minna Forsström,
Forsströmin haastattelupyynnöt tiedottaja Anna Tainiolle, puh. 020 757 8416

Fennovoima is constructing new nuclear power in order to produce reasonably priced electricity for the Finnish trade and industries and for Finnish households, help Finland to move toward energy self-sufficiency and increase competition in electricity markets.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs