Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Ericsson toimittaa älykkäät sähkömittarit virolaisten koteihin

Ericsson

Ericsson toimittaa älykkäät sähkömittarit virolaisten koteihin

Tiedote.
Julkaistu: 16.08.2012 klo 12:48
Julkaisija: Ericsson

Ericsson on sopinut Viron johtavan sähkönjakelijan Elektrilevin kanssa mittavasta yhteistyöstä. Sopimuksen mukaan Ericsson toimittaa seuraavan viiden vuoden aikana noin 630 000 sähköverkon etäluentalaitetta virolaiskoteihin.

Ericsson vastaa yhteensä kahdeksan vuoden ajan Elektrilevin etäluentajärjestelmän käyttöönotosta ja ylläpidosta sekä etäluettavien sähkömittarien ja tietokannan hallinnan järjestelmäintegraatiosta. Toteutuksessa hyödynnetään Ericssonin 2G- ja 3G-mobiiliverkkopalveluita ja viestintäteknologioita.

Viro on Suomen tavoin yksi monista maista, jotka ottavat parhaillaan käyttöön älykkäitä energiamittauksen etäluentajärjestelmiä vastatakseen EU:n tavoitteeseen parantaa energiatehokkuutta vuoteen 2020 mennessä. EU velvoittaa kaikkia jäsenmaitaan lisäämään energiatehokkuutta 20 prosentilla perusuran mukaiseen kehitykseen verrattuna. Etäluettavat sähkömittarit tukevat sähköyhtiöiden uusia hinnoittelumalleja ja mahdollistavat ajantasaisen laskutuksen todellisen energiankäytön mukaan. Kuluttajat voivat älymittareiden avulla seurata ja vähentää energiankulutustaan ja siihen kuluvia kustannuksia.

– Yhteistyö Elektrilevin kanssa kehittää Viroa verkottuneena tietoyhteiskuntana, jossa yksilöt, yritykset ja yhteiskunta hyötyvät reaaliaikaista tietoa tarjoavista laitteista ja palveluista. Tarjoamamme ratkaisu tukee Elektrilevin liiketoiminnan kehittämistä ja antaa sen asiakkaille mahdollisuuden hallita paremmin sähkönkulutustaan, sanoo Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Tämän vuoden pilottiprojektissa Ericsson asentaa Elektrilevin asiakkaille 5 700 älymittaria. Seuraavassa vaiheessa vuosien 2013–2016 aikana toimitetaan loput 630 000 älykästä mittaria. Etäluettaviin mittareihin siirtymisen jälkeen Ericsson tarjoaa mittareiden ylläpidon vielä kolmen vuoden ajan. Elektrilevillä on myös mahdollisuus laajentaa ylläpitosopimusta ulottumaan vuoteen 2025.

– Ericssonin ratkaisu tarjoaa meille kustannussäästöjä ja lisää asiakastyytyväisyyttä. Muutos manuaalisesta mittarinluvusta automatisoituun etämittariluentaan varmistaa ajanmukaisemman ja tarkemman laskutuksen, joka vastaa asiakkaiden todellista energiankulutusta. Saamme täsmällisempää tietoa sähköverkosta ja pystymme reagoimaan nopeammin esimerkiksi virtakatkoksiin, kiittelee Elektrilevin etäluentaohjelmasta vastaava Mait Rahi.

 

Lisätietoja:

Milla Nummenpää, viestintäjohtaja, Suomen Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

 

Kuvia ja videoita lehdistön käyttöön:

www.ericsson.com/press

 

Elektrilevi

Elektrilevi on verkko-operaattori, joka jakelee sähkön lähes kaikille kotitalouksille ja yrityksille Virossa. Se ylläpitää ja huoltaa melkein 61 000 kilometriä sähkökaapeleita ja yli 22 000 sähköasemaa. Elektrilevillä on lähes 475 000 asiakasta ympäri Viroa.


Ericsson

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologian ja -palveluiden toimittaja. Reaaliaikaiset ja tehokkaat ratkaisumme mahdollistavat verkottuneen yhteiskunnan, joka tuo mukanaan meille kaikille edellytykset opiskella, tehdä töitä ja elää elämäämme vapaammin, kestävän kehityksen yhteiskunnissa maailman ympäri.

Tarjoamme informaatio- ja viestintäteknologian palveluita, ohjelmistoja ja infrastruktuuria teleoperaattoreille ja muille toimialoille. Nykyään 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta, ja asiakkaidemme verkot, joita tuemme, palvelevat noin kahta miljardia palvelunsaajaa.

Toimimme 180 maassa ja työllistämme yli 100 000 työntekijää. Vuonna 1876 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa Ruotsissa. Vuonna 2011 konsernin liikevaihto oli 35,0 miljardia Yhdysvaltain dollaria (226,9 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja NASDAQ-pörssissä New Yorkissa.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs