Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Energiayhtiöt edistävät sähkön pientuotantoa

Energiateollisuus ry

Energiayhtiöt edistävät sähkön pientuotantoa

Tiedote.
Julkaistu: 30.01.2015 klo 08:27
Julkaisija: Energiateollisuus ry

Energiateollisuus ry (ET) liittyi Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumukseen ensimmäisten joukossa viime vuoden maaliskuussa.  ET sitoutui tuolloin edistämään sähkön pientuotantoa ja sähköistä  liikennettä, kehittämään kaukolämpöä ja -jäähdytystä asiakaslähtöisesti sekä vahvistamaan alan oppilaitosyhteistyötä ja kesätyöpaikkojen tarjontaa. Kaikissa sitoumuksen tavoitteissa on nyt edetty. Esimerkiksi edellytykset lisätä sähkön pientuotantoa markkinaehtoisesti ovat parantuneet, kertoo johtaja Jukka Leskelä ET:stä.

Energiateollisuus on raportoinut toimenpidesitoumuksensa tuloksista pääministeri Alexander Stubbin ja ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasosen johtamalle Kestävän kehityksen toimikunnalle. ET:n  toteuttamiin toimiin kuuluu esimerkiksi aurinkosähkökoulutus, johon on osallistunut yli 250 sähköasentajaa vuoden 2014 loppuun mennessä. Adato Energia Oy:n, Sähköinfon, Energiateollisuuden sekä Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton yhteistyössä järjestämän kurssin tarkoituksena on lisätä sähköurakoitsijoiden sekä sähköverkkoyhtiöiden henkilöstön osaamista pientuotannon verkkoon liittämisestä.

ET pyrkii koulutus- ja neuvontatoimillaan edistämään sähkön pientuotannon markkinaehtoista lisäämistä. Arviolta 17 yhtiötä ostaa tällä hetkellä pientuotettua sähköä valtakunnallisesti tai toimitusvelvollisuusalueellaan. Energiaviraston ylläpitämästä www.sahkonhinta.fi –palvelusta jokainen kansalainen voi tarkistaa oman alueensa ajantasaisen tilanteen. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla asiakkaiden omaa pientuotantoa ostaa 10 eri myyjää.

Myös muilla sitoumuksen osa-alueilla on edistytty

Vuoden 2014 lopussa sähköautoille on tarjolla julkisia latauspaikkoja 227 kappaletta ympäri Suomea (sahkoinenliikenne.fi). Kaukolämmön asiakaslähtöisyyttä ja uusia tekniikoita puolestaan on edistetty pelkästään Energiateollisuuden rahoittamana viidessä eri hankkeessa. Puun ja muun bioenergian osuus kaukolämmön tuotannossa oli viime vuonna 31 prosenttia, ollen jälleen kaukolämmön käytetyin yksittäinen energialähde.

Myös oppilaitosyhteistyötä ja kesätyöpaikkojen tarjontaa on edistetty. Nuorten työllistymistä ja ymmärrystä energiajärjestelmästämme on kasvatettu vierailuja ja harjoittelupaikkoja tarjoamalla. Viime vuonna energiayhtiöt tarjosivat noin 1800 kesätyö-, työssäoppimis-, harjoittelu- ja lopputyöpaikkaa. Energiaa Suomessa -voimalaitosvierailuihin osallistui yli 4500 ala- ja yläkoululaista.

Energiateollisuus on sitoutunut edistämään hiilineutraalia yhteiskuntaa. ET:n kestävän kehityksen toimenpidesitoumukseen valitut toimenpiteet tukevat tätä tavoitetta ja edistämistoimien vaikutuksia raportoidaan toimenpidesitoumuksen mittareilla. Energiateollisuuden toimenpidesitoumus ja raportointi löytyvät täältä:
http://sitoumus2050.fi/fi/sitoumus/kohti-hiilineutraalia-yhteiskuntaa

 

Lisätietoja:
Johtaja Jukka Leskelä, puh. 050 593 7233
Asiantuntija Jukka Makkonen, puh. 040 702 8634

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs