Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Energiatukea FC Energia Oy:n uudelle biovetyvoimalaitoshankkeelle

Työ- ja elinkeinoministeriö

Energiatukea FC Energia Oy:n uudelle biovetyvoimalaitoshankkeelle

Julkaistu: 30.09.2010 klo 08:45
Julkaisija: Työ- ja elinkeinoministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen päätöksellä yhteensä 2 702 300 euroa energiatukea FC Energia Oy:n biovetyvoimalaitoshankkeeseen.

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen päätöksellä yhteensä 2 702 300 euroa energiatukea FC Energia Oy:n biovetyvoimalaitoshankkeeseen.

 Polttoaineteholtaan 30 megawatin voimalaitos rakennetaan Kemira Chemicals Oy:n tehdasalueelle Äetsään. Laitoksella tuotetaan prosessihöyryä ja sähköä tehtaan tarpeisiin sekä kaukolämpöä Sastamalan alueen kaukolämpöverkkoon.

 Biovetyvoimalaitos tulee korvaamaan nykyiset vetyä ja raskasta ja kevyttä polttoöljyä käyttävät höyrykattilat, jotka jäävät varalle. Fossiilisia polttoaineita korvataan vedyllä ja hakkeella, mikä edistää uusiutuvan energian käyttöönottoa ja vähentää energiantuotannon ympäristöhaittoja. Uudessa voimalaitoksessa on tarkoitus hyödyntää polttoaineena Kemira Chemicals Oy:n prosessissa syntyvä ylijäämävety kokonaisuudessaan. Laitoksen arvioidaan vähentävän hiilidioksidipäästöjä noin 75 000 tonnia vuodessa.

 Biovetyvoimalaitoksen suunnittelu alkaa lokakuussa 2010 ja sen arvioitu käyttöönotto on joulukuussa 2012. Laitoksen rakennusaikainen työllisyysvaikutus on noin 2 000 henkilötyöpäivää. Lisäksi hanke luo kaksi uutta työpaikkaa.

 Biovetyvoimalaitos on uuden teknologian hanke, jossa matalapaineista vetykaasua poltetaan kuplivassa leijukerroskattilassa kotimaisten polttoaineiden kanssa. Vastaavaa konseptia ei Suomessa tai Euroopassa ole aiemmin toteutettu. Hanke edistää siten myös kotimaista voimalaitososaamista ja alan vientiteollisuuden kilpailukykyä.

 Lisätiedot:

ylitarkastaja Teuvo Blomberg, TEM, puh. 010 606 4815

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs