Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Energiatietoa kuntalaisille Savonlinnan pääkirjastossa torstaina 13.11.

Miktech Oy

Energiatietoa kuntalaisille Savonlinnan pääkirjastossa torstaina 13.11.

Tiedote.
Julkaistu: 03.11.2014 klo 08:15
Julkaisija: Miktech Oy

Savonlinnan kaupunki ja Kuluttajien energianeuvonta Etelä-Savossa -hanke järjestävät Energiatietoa kuntalaisille -tapahtuman Savonlinnan pääkirjasto Joelissa torstaina 13.11. klo 10 – 19. Tapahtumassa kuullaan rakennuksen energiatodistuksen muutossuunnitelmista, kotitalouksien energiakustannusten muodostumisesta ja energiatehokkuuden parantamisesta. Tapahtumaan osallistuu Suomen Omakotiliitto ja Kuluttajien energianeuvonta sekä paikallisia energia-alan yrityksiä, jotka esittelevät omia energiatehokkaita tuotteitaan ja palvelujaan.

Pellervon Taloustutkimuksen tekemän Asumismenot 2014 -tutkimuksen mukaan asumiskustannukset nousevat keskimäärin 3,6 % vuoteen 2018 mennessä. Asumiskuluista suuri osa muodostuu energiakustannuksista. Energiakuluja voi vähentää kiinnittämällä huomiota omaan energiankäyttöön ja lisäämällä kotitalouden energiatehokkuutta. Energiankäyttöä voi pienentää ja tehostaa niin lämmityksen, sähkön käytön kuin valaistuksenkin osalta.

Rakennuksen energiatodistus vaaditaan tällä hetkellä uudisrakennuksille sekä asuinkerrostaloille, rivi- ja ketjutaloille ja vuoden 1980 jälkeen käyttöönotetuille pientaloille. Energiatodistuksessa esitetään rakennuksen energiatehokkuusluokka ja toimenpide-ehdotuksia energiatehokkuuden parantamiseksi. Rakennuksen energiatehokkuusluokka perustuu laskennalliseen energiankulutukseen pohjautuen rakennuksen ominaisuuksiin ja energiamuotojen kertoimiin. Eduskunnalle viime keväänä jätetyn kansalaisaloitteen ansiosta eduskunta edellyttää, että hallitus ryhtyy kiireellisesti toimenpiteisiin pientalojen energiatodistuksen sisällölliseksi muuttamiseksi helpommin ymmärrettäväksi poistaen energiamuotojen kertoimista aiheutuvat vertailtavuusongelmat. Lisäksi eduskunta edellyttää, että hallitus aloitteellisesti pyrkii rakennusten energiatehokkuusdirektiivin tarkastamiseen energiatodistuksen muuttamiseksi vapaaehtoiseksi vanhojen omakotitalojen osalta.

Energiatietoa kuntalaisille -tapahtuman tarkoitus on kasvattaa tietoisuutta mahdollisuuksista pienentää energiakustannuksia nostamalla kotitalouden energiatehokkuutta. Tapahtumassa esitellään keinoja energiatehokkuuden kasvattamiseen ja energiankäytön pienentämiseen. Energiatehokkuuspäivässä pureudutaan lisäksi energiatodistukseen, sen tarpeeseen ja hyötyihin sekä muutoksiin lähivuosina. Mukana tapahtumassa ovat paikalliset yritykset Caverion, NunnaUuni, Savonlinnan LVI-palvelu Oy, Savonlinnan lämpöpumppu Oy ja Suur-Savon Sähkö Oy. Lisäksi paikalla on Suomen Omakotiliitto ja Kuluttajien energianeuvonta Etelä-Savossa -hanke. Kuluttajien energianeuvonta Etelä-Savossa -hanketta koordinoi Miktech Oy, ja hanke on osa valtakunnallista kuluttajien energianeuvontaa, jota koordinoi Motiva Energiaviraston toimeksiannosta.

Lisätietoja:

Energianeuvoja Laura Vuorinen | Miktech Oy | laura.vuorinen@miktech.fi | 0440 361 623
Toimitilapäällikkö Paula Kokkonen | Savonlinnan kaupunki | paula.kokkonen@savonlinna.fi | 044 417 4750
LVI – insinööri Mika Jokinen | Savonlinnan kaupunki | mika.jokinen@savonlinna.fi | 044 417 4757

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs