Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Energiateollisuus ry uusii organisaatiotaan

Energiateollisuus ry

Energiateollisuus ry uusii organisaatiotaan

Tiedote.
Julkaistu: 29.09.2016 klo 09:30
Julkaisija: Energiateollisuus ry

Energiateollisuus ry (ET) uudistaa organisaatiotaan. Tavoitteena on vastata jäsenyritysten tarpeisiin ja toimintaympäristössä tapahtuneisiin muutoksiin entistä paremmin. Edunvalvonnan ja jäsenpalveluiden kehittämisen ohella tavoitteena on edistää toiminnan tehokkuutta ja aikaansaada pidempiaikaisia kustannussäästöjä. Syyskuun alussa toimitusjohtajana aloittaneen Jukka Leskelän johdolla tehtävät uudistustoimet käynnistettiin elokuussa ja ne on tarkoitus saattaa päätökseen niin, että uusi organisaatio astuu voimaan 1.11.2016.

Edunvalvontaa kehitetään niin kansallisesti kuin EU-tasolla. Uudessa organisaatiossa liiton toiminta jaetaan neljään toimialaan: energiantuotanto, energiamarkkinat, energiaverkot ja työelämä. Tuotanto -toimialan johtajaksi on nimitetty DI Pia Oesch, joka on toiminut nykyisessä ET:n organisaatiossa sähköntuotanto -toimialan asiantuntijana. Markkinat -toimialan johtajaksi on nimitetty VT, MMM Pekka Salomaa (nykyisen ET:n sähkökauppa -toimialan johtaja), verkot -toimialan johtajaksi DI Kenneth Hänninen (nykyisen sähköverkko -toimialan johtaja) ja työelämä -toimialan johtajaksi VT Kari Laaksonen (nykyisen työmarkkinat -toimialan johtaja).

EU-edunvalvontaa vahvistetaan

Toimialojen työtä tukevia horisontaalisia toimintoja vetävät jatkossa johtajat HTM, KTM Eeva Kalli (edunvalvonta, yhteiskuntasuhteet ja viestintä) ja DI Jari Kostama (jäsenpalvelut, kaukolämpö). Kalli on tähän asti vastannut ET:n viestinnästä ja yhteiskuntasuhteista ja Kostama kaukolämpötoimialasta. EU-edunvalvontaa ja ET:n Brysselin läsnäoloa vahvistetaan perustamalla uusi EU-asioiden päällikön tehtävä, johon on nimitetty DI Joona Turtiainen. Turtiaisen asemapaikka on Bryssel, jonne hän siirtyy vuoden 2017 alussa. Palveluntuotantoyritysten edunvalvontaa kehitetään perustamalla toimialaryhmä, jonka tehtävä ja rooli määritellään ET:n hallituksen antaman toimeksiannon pohjalta maaliskuuhun 2017 mennessä.

Henkilöstön vahvuus vähenee viidellä henkilötyövuodella

Organisaatiouudistuksen yhteydessä käytiin yhteistoimintamenettely, jolla haettiin edunvalvonnan kehittämistä ja toiminnallista tehokkuutta vähentämällä päällekkäisyyttä ja lisäämällä resurssien tehokasta käyttöä. Yhteistoimintaneuvottelujen tuloksena päädyttiin viiden henkilötyövuoden vähentämiseen. Vähennys kohdistuu kaikkiin henkilöstöryhmiin.

 

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jukka Leskelä, Energiateollisuus ry, 050 593 7233

 

Energiateollisuus ry (ET) on energia-alan elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö. Se edustaa yrityksiä, jotka tuottavat, hankkivat, siirtävät ja myyvät sähköä, kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä sekä tarjoavat niihin liittyviä palveluja.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs