Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Energiateollisuus esittäytyy nuorille

Energiateollisuus ry

Energiateollisuus esittäytyy nuorille

Julkaistu: 04.02.2009 klo 09:28
Julkaisija: Energiateollisuus ry

Energiateollisuus esittäytyy nuorille yhteisellä osastolla NextStep -työpaikka- ja koulutusmessuilla 4.-5.2.2009 Jyväskylässä. Alan yrityksistä ovat mukana Fortum Oyj, Teollisuuden Voima Oyj ja Vattenfall Oy. Paikallista energiayhtiötä edustaa Jyväskylän Energia Oy. Osaston käytännön järjestelyistä on vastannut Energiateollisuus ry Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry:n tuella.

Energiateollisuus esittäytyy nuorille yhteisellä osastolla NextStep -työpaikka- ja koulutusmessuilla 4.-5.2.2009 Jyväskylässä. Alan yrityksistä ovat mukana Fortum Oyj, Teollisuuden Voima Oyj ja Vattenfall Oy. Paikallista energiayhtiötä edustaa Jyväskylän Energia Oy. Osaston käytännön järjestelyistä on vastannut Energiateollisuus ry Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry:n tuella.

- Yhteisen messuosaston tavoitteena on tehdä tunnetuksi ja kiinnostavaksi toimialaa, joka tarvitsee ja rekrytoi monenlaisia ammattilaisia. Tulevaisuudessa ala tulee tarvitsemaan osaajia, koska kokeneita ammattilaisia jää koko ajan yrityksistä eläkkeelle. Energiateollisuuden vahvuus työnantajana on, että alan työpaikat pysyvät varmasti Suomessa myös tulevaisuudessa. Lisäksi taloudellisista suhdanteista huolimatta Suomessa tullaan tarvitsemaan jatkossakin sähköä ja lämpöä sekä ammattilaisia näiden tuotantoon ja jakeluun, kertoo asiantuntija Milka Kortet Energiateollisuus ry:stä.

Tällä hetkellä alalla työskentelevistä yli 40 prosenttia on 50 –vuotiaita tai vanhempia. Esimerkiksi pelkästään sähkö- ja kaukolämpöalan ammattilaisia tarvitaan tulevaisuudessa useita tuhansia. Hyvän väylän tehtäviin tarjoavat sähkö-, kone-, metalli- tai lvi-alan ammatilliset perustutkinnot. Myös erilaisia korkeakoulutasoisia suunnittelu- ja asiantuntijatehtäviä vapautuu lähivuosina runsaasti. 

- Alan yrityksistä noin neljännes on kokenut rekrytointiongelmia vuonna 2008. Sopivan työkokemuksen ja koulutuksen hankkineita ammattilaisia on yhtä vaikeampi löytää työmarkkinoilta. Työvoimahaasteita halutaankin ratkoa vaikuttamalla positiivisilla mielikuvilla koulutusvalintoihin ja alalle hakeutumiseen. NextStep –messut ovat erinomainen keino saada kosketusta eri paikkakuntien nuorisoon, opinto-ohjaajiin sekä mahdollisiin ammatinvaihtajiin.

Kesätyöntekijät mahdollisuus työnantajalle

- Alan yrityksissä on vuosittain noin 2000 nuorta eri oppilaitoksista kesätöissä tai harjoittelemassa. Erityisesti työssäoppimis- ja harjoittelujaksot ovat erinomaisia mahdollisuuksia tehdä työelämää tutuksi nuorille ja samalla ne antavat yrityksille tilaisuuden luoda ensimmäiset kontaktit potentiaalisiin työntekijöihin. Yhä useampi nuori työllistyykin valmistumisensa jälkeen samaan yritykseen, jossa on ollut työssäoppimassa tai harjoittelemassa.

NextStep -messujen yhteisosaston ilme vastaa energiateollisuuden nuorisosivustoa http://www.energiamaailma.fi/. Sivustolle on koottu kattava tietopaketti energia-alan ammateista ja koulutusmahdollisuuksista. Sivusto sisältää tietoa, jota myös opinto-ohjaajat voivat hyödyntää omassa työssään.

- Opinto-ohjaajat ovat merkittävässä asemassa, kun nuoret miettivät omia ammatti- ja koulutusvalintojaan. Osastollamme onkin jaossa opinto-ohjaajille oma tietopaketti alasta energiansäästölampun kera.

NextStep -messuilla nuoria osastolle houkutellaan TV:stä tutun muusikon Wellu Rowaltzin avulla. Wellu soittaa osastolla omaa tuotantoaan, jututtaa vieraita sekä auttaa energiavisan täyttämisessä. Wellu esiintyy myös 4.2.2009 kello 11.40 alkaen YleX:n messulavalla.

Lisätiedot:
Energiateollisuuden yhteisosasto NextStep -mesuilla Jyväskylässä Ca4
Energiateollisuus ry, asiantuntija Milka Kortet, puh. 050 569 7856

Next Step -messut

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs