Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Energiateollisuuden Naukkarinen: Fortumin osallistuminen Fennovoima-hankkeeseen merkittävää Suomen energiantuotannolle

Energiateollisuus ry

Energiateollisuuden Naukkarinen: Fortumin osallistuminen Fennovoima-hankkeeseen merkittävää Suomen energiantuotannolle

Tiedote.
Julkaistu: 05.08.2015 klo 11:11
Julkaisija: Energiateollisuus ry

Fortum ilmoitti tänään päätöksestään osallistua Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen 6,6 prosentin osuudella ja samoilla ehdoilla kuin muutkin suomalaiset toimijat. Samalla Outokumpu nykyisistä osakkaista kasvatti omistusosuuttaan ja rakennusyhtiö SRV tuli uutena osakkaana mukaan, molemmat 1,8 prosenttiyksikön osuuksilla. Eduskunta linjasi viime vuoden lopulla periaatepäätöksen täydennystä käsitellessään, että rakentamislupavaiheessa hankkeen omistuksesta vähintään 60 prosenttia tulee olla kotimaisilla toimijoilla. Tämän päivän omistusuutisen jälkeen Fennovoima täyttää selkeästi tämän vaatimuksen.

Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Juha Naukkarinen pitää uusien omistajien mukaantuloa myönteisenä asiana koko Suomen energiantuotannolle ja vahvistaa Fennovoimaa Suomalaisen teollisuuden hankkeena. Fennovoiman ydinvoimahanketta tarvitaan, jotta Suomi voi vastata energiaomavaraisuuden, kasvavan sähkön kysynnän, työllisyyden, kansantalouden kilpailukyvyn ja kasvihuonekaasujen vähentämisen haasteisiin. 

Energiateollisuus on jo pitkään ollut huolissaan sähkön tuotantokapasiteetin riittävyydestä. Suomi tuo jo nyt viidenneksen kuluttamastaan sähköstä maan rajojen ulkopuolelta, ja samanaikaisesti meiltä poistuu vanhoja tuotantolaitoksia käytöstä.

- Energiaomavaraisuuden vahvistaminen ja kasvihuonekaasujen vähentäminen edellyttävät konkreettisia tekoja. Lisäksi Fennovoima on hanke, jonka toteutumiselle on haettu eduskunnan tuki kahteen otteeseen. On hieno asia, että hankkeen omistuskysymykset on nyt saatu ratkaistua ja hanke pääsee etenemään niin lupaprosessin kuin rakentamistöiden valmistelun suhteen, Naukkarinen sanoo.

 

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Juha Naukkarinen, puh. 050 60 772

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs