Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Energiatehokkuussopimuksilla pysyviä säästöjä

Energiatehokkuussopimuksilla pysyviä säästöjä

Julkaistu: 13.02.2009 klo 09:11
Julkaisija:

Vapaaehtoiseen energiatehokkuussopimukseen on vuoden aikana tullut hyvin mukaan yrityksiä.

Vapaaehtoiseen energiatehokkuussopimukseen on vuoden aikana tullut hyvin mukaan yrityksiä.

- Esimerkiksi lähes kaikki paljon energiaa käyttävät yritykset ja energiantuotantoyritykset ovat mukana sopimuksessa, kertoo energia- ja ilmastoasiantuntija Kati Ruohomäki.

Elinkeinoelämän ja valtiovallan välinen puitesopimus energiankäytön tehostamisesta on voimassa vuosina 2008–2016. Tällä sopimuksella täytetään pääosin elinkeinoelämän osuus EU:n energiapalveludirektiivin velvoitteesta, jonka mukaan energian loppukäyttöä tulee tehostaa 9 prosenttia.

Pysyviä säästöjä yli satojen miljoonien

Energiatehokkuustyötä on tehty jo pitkään. Esimerkiksi edellisellä sopimuskaudella, 1997–2007, energiasäästö oli vuosittain noin 9 000 GWh eli keskimääräisillä hinnoilla laskettuna yli 170 miljoonaa euroa joka vuosi.

- Energiatehokkuusajattelu leviää laajassa joukossa yrityksiä. Mukana on teollisuuden lisäksi muun muassa kauppa sekä matkailu- ja ravintolapalvelut.


Tukea työ- ja elinkeinoministeriöstä, toimialaliitoilta ja Motivasta
 
Yritykset sitoutuvat vähentämään omaa energian käyttöään selvittämällä energiakatselmuksilla kehityskohteet ja toteuttamalla taloudellisimmat säästötoimet.

Työ- ja elinkeinoministeriö tarjoaa tukea energiatehokkuusselvityksiin (enintään 40–50 %) ja toteutettaviin energiansäästöinvestointeihin (nykytaso 10–15 %). Lisäksi toimialaliitot ja Motiva toimivat aktiivisesti energiatehokkuussopimuksen toimeenpanon tukena.


Lisätietoa http://www.ek.fi/www/fi/energia/energiatehokkuussopimus.php

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs