Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Energiasuunnittelulla varmistetaan rakennuksen energiatehokkuustavoitteet

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Energiasuunnittelulla varmistetaan rakennuksen energiatehokkuustavoitteet

Tiedote.
Julkaistu: 10.03.2014 klo 07:00
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Optiplanin energiasuunnittelulla ohjataan kiinteistöjen suunnittelua, toteutusta, käyttöönottoa ja käyttöä siten, että hankkeelle asetettu energiatehokkuustavoite saavutetaan.

Sekä rakennus- että suunnittelualalla globaali huoli ilmaston lämpenemisestä luo paineita kestävän kehityksen arvojen mukaiselle toiminnalle. – Oikeat ratkaisut jo suunnitteluvaiheessa varmistavat, että rakentamisen ja rakennusten käytön aiheuttamat kasvihuonekaasupäästöt ovat mahdollisimman alhaiset, Optiplan Oy:n energia- ja ympäristöpalvelut yksikön johtaja Kimmo Liljeström toteaa.

Hänen mukaan paras lopputulos saavutetaan huomioimalla rakennuksen koko elinkaaren energiatehokkuuteen vaikuttavat asiat jo hankkeen alkuvaiheessa. – Laajaan kestävän kehityksen mukaiseen suunnitteluun ja rakentamisen prosessiin päästään hyödyntämällä ympäristösertifiointijärjestelmiä. Asiantuntevalla energiasuunnittelulla puolestaan varmistetaan, että kohde täyttää sille asetetut energiatehokkuustavoitteet.

Energiasuunnittelu on osa kokonaisuutta

Energiasuunnittelulla ohjataan kiinteistöjen suunnittelua, toteutusta, käyttöönottoa ja käyttöä. Hankkeelle luodaan siis energiasuunnitteluprosessi, joka sisältää tavoitteiden asettamisen, vaihtoehtoratkaisujen vertailun, kokonaissuunnitteluratkaisun optimoimisen, toteutuksen varmistamisen ja käytön todentamisen. – Optiplanin kokonaissuunnittelutiimiin nimetään vastaava energiasuunnittelija, joka ohjaa ja arvioi hankkeen energiatehokkuutta, määräykset ja asiakkaan asettamat tavoitteet huomioiden. Paras tulos saavutetaan koko suunnittelutiimin tiiviillä ja vuorovaikutteisella yhteistyöllä, Liljeström toteaa.

Lisätietoa artikkelista ja yhteydenotot: http://bit.ly/1gGGCyv
Julkaisija: Editori.fi

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs