Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » EMC TALOTEKNIIKKA ETENEE POSITIIVISESTI

EMC Talotekniikka

EMC TALOTEKNIIKKA ETENEE POSITIIVISESTI

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2011 klo 09:42
Julkaisija: EMC Talotekniikka

Kun EMC Talotekniikan toiminta muutettiin liiketoimintalähtöiseksi tämän vuoden alusta lähtien, oli tavoitteena kasvattaa jokaista neljää liiketoimintayksikköä noin 10-20 prosenttia vuodessa. Valittu suunta näyttää oikealta. Jokaisen liiketoiminta-alueen tilauskanta on kasvanut merkittävästi yli vuoden 2010 tason.

EMC Talotekniikan liikevaihto 1-6 2011 oli 30 miljoonaa euroa ja liiketulos positiivinen. Vuoden 2010 liikevaihto oli 50 miljoonaa euroa.
– Kaikkien liiketoimintojen liikevaihdon kehitys tulee vuonna 2011 olemaan tavoitteiden mukainen ja kokonaisuutena kasvutavoite tulee jopa ylittymään huomattavasti. Saadusta tilauskannasta merkittävä osa antaa myös vuodelle 2012 hyvän pohjan liikevaihdon kasvattamiseksi edelleen, kertoo EMC Talotekniikan toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen.

Yrityksessä uskotaan, että energiatehokkuusinvestoinnit ja asuntojen linjasaneeraukset jatkavat kasvuaan lisääntyneestä epävarmuudesta huolimatta. Yhtenä kokonaisuutena talotekniikan asiakkaita ja yhteistyökumppaneita pystytään palvelemaan entistä paremmin ja tehokkaammin.

– Taloteknisille palveluille tulee jatkossakin olemaan varmasti kova kysyntä, onhan talotekniikalla merkittävin vaikutus kiinteistöjen energiankulutuksen hallinnassa. Kiinteistöt ovat edelleen suurin energian kuluttaja 40 prosentin osuudellaan ennen liikennettä ja teollisuutta. Tekniikka kehittyy tällä hetkellä eniten juuri rakentamisen alalla, Kimmo Liukkonen lisää.

Tilauskanta liiketoiminta-alueittain
Ensimmäisen puolivuotisjakson tilauskanta kasvoi ennakoitua paremmaksi. Tilanne 8/2011 on 40 miljoonaa euroa. Vertailuksi tälle 12/2010 tilauskanta oli 17 miljoonaa euroa.

– Huolimatta viime aikoina lisääntyneestä epävarmuudesta uskomme, että käänne EMC Talotekniikan tuloskehityksessä on kestävä, toteaa Kimmo Liukkonen.

Tilauskantaa ovat lisänneet erityisesti strategian mukaiset LVIS kokonaistalotekniikkahankkeet,
yli 13 miljoonan euron edestä:
-    Sola business park
-    Mikkelän tukikohta
-    Quartetto business park
-    Kauppakeskus Forumin konehuone saneeraukset
-    K-supermarket Hennala

Linjasaneerauksia saatiin yli kuuden miljoonan euron edestä. Niistä merkittävimmät ovat pääkaupunkiseudulla ja EMC Emator ALKU KVR-mallilla Jyväskylässä.

Erikoishankkeita on saatu yli kuudella miljoonalla eurolla, isoimmat mm:
-    Torkkelimäen kalliosuojan sähköistys, Helsingin kaupunki
-    Tapiolan pysäköintilaitos LVI, Espoo
-    Kalevan kirjapainon sähköistys, Oulu
-    Lisäksi muita merkittäviä teollisuuden sähköistysurakoita Pohjois-Suomessa

Palvelusopimuksiin ja pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin perustuva palveluliiketoiminta etenee suunnitelmien mukaisesti ja on kasvanut voimakkaasti etenkin Kanta-Hämeen sekä pääkaupunkiseudun alueella tehtyjen yrityskauppojen sekä orgaanisen kasvun johdosta.
 
Lisätietoja: Kimmo Liukkonen, toimitusjohtaja, EMC Talotekniikka Oy, puh. 050 911 2448, www.emctalotekniikka.fi

Liitetiedostot

EMC Talotekniikka Oy on monipuolisia talotekniikan palveluja tuottava valtakunnallinen konserni. Se muodostui vuonna 2007, kun merkittäviä alueellisia yhtiöitä liitettiin yhteen. Niistä vanhimmat on perustettu 1925. Yrityksen liikevaihto vuonna 2010 oli 50 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 330. Osaaminen muodostuu neljästä liiketoimintayksiköstä, jotka ovat talotekniikka, linjasaneeraus ja korjausrakentaminen, tekniset palvelut sekä tuotteet ja esivalmisteet. Konserniyhtiöiden palkittuja innovaatioita vuonna 2009 olivat esivalmisteratkaisut Tee Parannus -ohjelmassa sekä Vuoden putkiremonttikisan voitto. www.emctalotekniikka.fi EMCn talotekniikka-liiketoiminta tarjoaa luotettavan ja vastuullisen yhteistyökumppanin, kun halutaan parantaa kiinteistön energiankulutuksen hallintaa tai muuten rakentaa ja kehittää toimintaympäristön laatua ja tehokkuutta. Talotekniikan KVR-projektit, LV-, IV- ja sähköprojektit, turva- ja telejärjestelmät sekä liike- ja toimistotilojen ja teollisuuskiinteistöjen

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs