Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Elenia Mukana tuo älykännykkään sähkön tuntitason kulutusseurannan

Elenia

Elenia Mukana tuo älykännykkään sähkön tuntitason kulutusseurannan

Tiedote.
Julkaistu: 16.01.2013 klo 11:45
Julkaisija: Elenia

Asiakas voi tarkistaa onko sähköt päällä ja lähettää kännykuvan sähköverkkoa uhkaavasta viasta

Elenia tuo asiakkailleen maksuttomasti käyttöön sähköverkkopalveluita älypuhelinsovelluksena. Elenia Mukana -mobiilipalvelussa asiakas voi seurata omaa sähkönkulustaan ja tarkistaa suoraan älypuhelimesta paljonko sähköä kuluu tuntitasolla ja mitä se maksaa. Netissä palvelu on ollut yhtiön asiakkaiden käytössä muutaman vuoden.

Elenia Mukana -palvelulla asiakas voi myös tarkistaa onko kotona tai mökillä sähköt päällä sekä lähettää suoraan Elenialle kännykkäkameran kuvan sähköverkkoa uhkaavasta viasta. Kuvan lähetys sisältää valmiiksi paikkatiedot ja Elenia voi lähettää työryhmän suoraan kohteeseen.

-       Elenia on ensimmäinen yhtiö, joka tarjoaa asiakkaille suoran yhteyden älypuhelimelta sähkömittarille ilmaiseksi ja ilman erillisiä asennuksia. Elenia Mukana -sovelluksen avulla voi helposti seurata esimerkiksi kodin tai kesämökin sähkönkulutusta. Kun tieto on kätevästi saatavilla, kasvaa kiinnostus vaikuttaa omaan kulutukseen entisestään, uskoo asiakasjohtaja Ville Sihvola.

-       Käyttäjiä on heti tullut lähes tuhat. Tiedotamme asiakkaille palvelusta parhaillaan, hän jatkaa. 
 
Sihvolan mukaan Elenia on vuosien ajan rakentanut sähköverkkonsa älykkyyttä rinnan säävarman sähköverkon maakaapeloinnin kanssa.

-       Molempia tarvitaan. Sähköverkko säiltä suojaan maan alle ja kehitysvaihe kerrallaan kohti älykkään sähköverkon, Smart Gridin, palveluita. Yhdistämme tietoteknologian järjestelmät sähköverkon tekniikkaan ja luomme uusia palveluita asiakkaille, Sihvola kuvaa.

Älypuhelimella suora yhteys sähkömittariin

Elenia Mukana -sovellus ottaa asiakkaan älykännykällä yhteyden suoraan asiakkaan älykkääseen sähkömittariin. Tämän on Elenia voinut tehdä sähköverkkoa ympäri vuorokauden valvovasta on käyttökeskuksestaan jo muutaman vuoden ajan. Elenia Mukana -palvelu opastaa käyttäjää ottamaan yhteyden yhtiön vikapalveluun, jos mobiilipalvelu kertoo, etteivät sähköt ole päällä.

-       Kesämökkiasiakkaan täytyy tosin muistaa, jos on pois lähtiessään katkaissut sähköt mittauskeskuksen pääkytkimestä. Älykännykän yhteys sähkömittariin ei kerro onko pääkytkin suljettu, Sihvola toteaa.

Kuva sähköverkkoa uhkaavasta viasta asiakkaan puhelimella

Sihvola odottaa uudelta palvelulta entistä tiiviimpää yhteistyötä asiakkaiden kanssa, sillä asiakas voi ottaa kännykkäkuvan sähköverkkoa uhkaavasta viasta ja lähettää sen saman tien yhtiöön.

-       Elenia Mukana -palvelu tunnistaa automaattisesti missä kuva on otettu ja liittää paikan sijainnin kuvan mukaan. Näin saamme arvokasta tietoa asiakkaalta ja voimme lähettää työryhmän paikalle entistä tarkemmilla tiedoilla varustettuna, Sihvola ennakoi.

Elenia Mukana -palvelu on saatavissa uusimpiin kosketusnäytöllisiin älypuhelimiin. Se on ladattavissa ilmaiseksi eri puhelinvalmistajien sovelluskaupoista.

Lisätietoa: Asiakasjohtaja Ville Sihvola, Elenia Oy, gsm 040 560 1595

Näin Elenia mukana toimii
-        Ennen mobiilipalvelun käyttöä rekisteröidy Minun sivuni -palvelun käyttäjäksi osoitteessa www.elenia.fi
-       
Kirjaudu Elenia Mukana -palveluun Minun sivuni -tunnuksilla. Tämän jälkeen palvelu muistaa kirjautumisasetukset.

Elenia Mukana -palvelussa voit
-        Katsoa kulutuksesi päivä-, viikko- tai kuukausinäkymänä.
-        Nähdä kulutuksen kilowatteina. Ja euroina, jos olet täyttänyt sopimuksesi hintatiedot Minun Sivuni -palvelussa.
-        Verrata kulutustasi edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon.
-        Jos edellisen vuoden tietoja ei ole, vertailu tehdään edelliseen kuukauteen.

Ovatko sähköt päällä?
-        Palvelu kertoo onko käyttöpaikassasi sähköt päällä. Tämä tarkistetaan automaattisesti päivittäin.
-        Voit myös itse tarkistaa ovatko sähköt päällä. Kyselyn voit tehdä 20 kertaa kuukauden aikana.

Puu kaatunut verkolle?
-        Ota kuva sähköverkkoa uhkaavasta viasta ja lähetä kuva Elenialle. Palvelu hakee viestiin automaattisesti sijaintitiedot.

Ota yhteyttä
-        Voit myös lähettää Elenialle yhteydenottopyynnön. Voit valita haluatko yhteydenottomme soittona vai sähköpostiisi.

Elenia Oy palvelee 410 000 kotitalous-, yritys- ja yhteiskunta-asiakasta Pohjois-Uudellamaalla, Päijät-ja Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Huolehdimme sähköverkon toimivuudesta ja uudistamisesta. Rakennamme sähköverkkoa ja -liittymiä kumppaniyhtiöittemme kanssa. Mittaamme asiakkaidemme sähkönkulutuksen ja toimitamme energiatiedot sähkönmyyjille. Olemme edelläkävijä älykkään sähköverkkopalvelun kehittäjänä. Tavoitteemme on edistää Suomen sähkömarkkinoiden toimintaa ja varmistaa sähköntoimitus kaikissa olosuhteissa.

Elenia Lämpö Oy tarjoaa asiakkaidensa tarpeisiin ympäristömyönteisiä, vaivattomia ja kilpailukykyisiä lämmitysratkaisuja. Tuotamme kaukolämpöä ja sähköä sekä myymme ja jakelemme kaukolämpöä ja maakaasua. Varmistaaksemme asiakkaillemme luotettavan lämmön toimituksen uudistamme ja ylläpidämme verkostojamme sekä tuotantolaitoksiamme säännöllisesti. Kehitämme toimintaamme kasvattamalla edelleen kotimaisten polttoaineiden osuutta tuotannossamme ja parantamalla energiatehokkuuttamme. Toiminta-alueemme ovat Häme, Keski-Suomi, Pohjois-Pohjanmaa ja Heinola.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs