Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Carunalta Suomen historian merkittävin investointi verkonparannushankkeisiin

Caruna

Carunalta Suomen historian merkittävin investointi verkonparannushankkeisiin

Tiedote.
Julkaistu: 04.11.2014 klo 12:34
Julkaisija: Caruna

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna parantaa sähköverkkonsa luotettavuutta ja säävarmuutta haja-asutusalueilla Etelä-Suomessa, Koillismaalla ja Pohjanmaalla. Keski- ja pienjänniteverkon parannusinvestointien arvo on 120 miljoonaa euroa ja ne työllistävät suoraan 460 henkilöä seuraavan kolmen vuoden aikana.

Etelä-Suomeen Caruna investoi 75 miljoonaa euroa, Koillismaalle ja Pohjanmaalle yhteensä 45 miljoonaa. Verkonparannushankkeet viedään läpi noin 100 projektissa. Hankkeiden avulla Caruna parantaa verkkonsa luotettavuutta ja sähkön toimitusvarmuutta pääasiassa purkamalla metsissä kulkevia ilmajohtoja ja siirtämällä ne maan alle.

Näiden haja-asutusalueiden investointien lisäksi Caruna kohdistaa osan toimenpiteistä taajama- ja kaupunkialueille rakennuttamalla uutta jakeluverkkoa sekä saneeraamalla nykyistä ilmajohtoverkkoa. Ilmajohtoverkkoja korvataan kokonaisuudessaan noin 4000 kilometrillä maakaapeliverkkoa. Kaapeloinnin lisäksi verkkoon asennetaan lukuisia puistomuuntamoita, jakokaappeja sekä muita luotettavan sähkönjakelun kannalta välttämättömiä teknisiä laitteita.


- Yli sadan miljoonan euron vuosittaiset investointimme suomalaiseen yhteiskuntaan tarkoittavat käytännössä sitä, että työllistämme Suomessa merkittävän määrän ihmisiä vuodesta toiseen, taloustilanteesta riippumatta. Puolessa vuodessa olemme käynnistäneet kaksi merkittävää investointiohjelmaa, joiden yhteenlaskettu arvo on 180 miljoonaa euroa. Viimeisin investointiohjelma työllistää 460 henkilöä kolmen vuoden ajan, mutta välilliset työllistävyysvaikutukset ovat noin kaksinkertaiset. Investoinneilla haluamme taata asiakkaillemme luotettavan sähkön saannin sekä säävarmuutta, toimitusjohtaja Ari Koponen Carunasta kertoo.


- Sähkön merkitys nyky-yhteiskunnalle on päivä päivältä suurempi, joten etsimme aktiivisesti tapoja varmistaa häiriötön sähkönjakelu.  Parannamme verkkoa siten, että se toimii mahdollisimman hyvin haasteellisissa sääolosuhteissa kaikilla jakeluverkkoalueillamme, omaisuudenhallinnasta vastaava johtaja Timo Jutila päättää.

Caruna
Viestintä

Kuvia kaapeloinnista toimitusten käyttöön:
http://caruna-imagebank.jelastic.planeetta.net/check_a.php?hash=f54e6730a2ff11d2dc58f0b466effa0a

Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

 

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 640 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Caruna työllistää suoraan 340 henkilöä ja välillisesti yhteensä 1 500 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 100 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs