Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Caruna ja kuluttaja-asiamies löysivät ratkaisun – Caruna jaksottaa hinnankorotukset

Caruna

Caruna ja kuluttaja-asiamies löysivät ratkaisun – Caruna jaksottaa hinnankorotukset

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2016 klo 15:48
Julkaisija: Caruna

Caruna jaksottaa 1.3.2016 voimaan tulevat korotukset. Jaksottaminen toteutetaan alentamalla sähkönsiirron kiinteitä perusmaksuja helmikuun 2017 loppuun 25 %. Ratkaisu löytyi neuvotteluissa kuluttaja-asiamiehen kanssa. Tämän ratkaisun lisäksi Caruna tekee vastaavan muutoksen myös yritysasiakkailleen.

Caruna ja kuluttaja-asiamies ovat päässeet neuvotteluissaan tulokseen. Sen mukaisesti Caruna laskee sähkönsiirron kiinteitä perusmaksuja tulevilta 12 kuukaudelta kaikille asiakkailleen molemmissa verkkoyhtiöissään 25 %. Hyvitys tasoittaa hinnannousua myös vuonna 2017. Osana ratkaisua Caruna sitoutuu pitämään uudet listahinnat voimassa vuoden 2017 loppuun.

Muutoksen ansiosta sähkönsiirron vuosittainen kustannusten nousu jää keskimäärin alle 15 %:in sähkönsiirto-osuuden verollisesta loppusummasta asiakkaan sähkön kulutuksesta riippuen. Esimerkiksi kerrostalossa asuvalla 2 000 kWh vuodessa kuluttavalla asiakkaalla korotus on noin 23 euroa vuodessa, sähkölämmitteisessä omakotitalossa 18 000 kWh kulutuksella noin 140 euroa vuodessa.

”Ymmärrämme asiakkaidemme huolen, ja olemme kuunnelleet heiltä saamaamme palautetta tarkoin. Olemme tutkineet perusteellisesti tavan, jolla saamme lain edellyttämät verkonparannustoimenpiteet asianmukaisesti hoidettua. Samalla olemme yhdessä kuluttaja-asiamiehen kanssa hakeneet asiakkaillemme kohtuullista ratkaisua, joka täyttää sekä sähkömarkkinalain että kuluttajansuojalain vaatimukset. Tämä ratkaisu on asiakkaillemme kaikkein tasapuolisin, hyödyttää heitä välittömästi ja laskee aiemmin ilmoittamamme hinnankorotukset kuluttaja-asiamiehen hyväksymälle tasolle”, Carunan toimitusjohtaja Ari Koponen kertoo.

Carunan ilmoittamat 1.3.2016 voimaan tulevat uudet hinnat jäävät siis voimaan.

Kuluttaja-asiamies hyväksyy Carunan ratkaisun

Olemme käyneet neuvotteluissa läpi eri vaihtoehtoja ja päätyneet yhdessä ratkaisuun.

”Olemme neuvotteluissa saaneet aikaan ratkaisun”, kuluttaja-asiamiehenä toimiva Kilpailu- ja kuluttajaviraston kuluttaja-asioiden vastuualueen ylijohtaja Päivi Hentunen toteaa.

Caruna jatkaa verkonparannusohjelmaansa

Jotta lain edellyttämät toimitusvarmuutta parantavat toimenpiteet saadaan tehtyä, mittavia investointeja vaativat verkonparannusohjelmat on vietävä läpi. Caruna on parantanut verkkoaan viimeisen kahden vuoden aikana tehostetusti yhteensä lähes 300 miljoonalla eurolla ja jatkaa lain vaatimaan toimitusvarmuustasoon tähtäävää verkonparannusohjelmaa suunnitelmien mukaisesti.

”Olemme sitoutuneet parantamaan verkkomme siihen kuntoon, että se täyttää yhteiskunnan edellytykset ja palvelee asiakkaitamme mahdollisimman hyvin myös kaikkein haasteellisimmissa sääolosuhteissa. Meillä on lähes 80 000 kilometrin mittainen verkko. Tarvittavissa saneeraustoimenpiteissä on iso työ edessä, ja sen aiomme tehdä hyvin”, Koponen jatkaa.

Liitetiedostot

Lisätietoja medialle:
Lisätiedot klo 16.00 alkavassa lehdistötilaisuudessa osoitteessa https://periscope.tv/carunasuomi sekä liitteenä olevasta liitteestä.

Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

Kuvia sähkönsiirrosta toimitusten käyttöön:
http://kuvapankki.caruna.fi

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla, Lapissa sekä Satakunnassa. Carunassa työskentelee noin 270 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 2 000 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 200 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs