Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Caruna investoi yli kuusi miljoonaa euroa sähkönsiirtoverkkoon Lohjan seudulla

Caruna

Caruna investoi yli kuusi miljoonaa euroa sähkönsiirtoverkkoon Lohjan seudulla

Tiedote.
Julkaistu: 19.09.2014 klo 09:04
Julkaisija: Caruna

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna käynnistää Lohjan seudulla paikallisesti merkittävän sähköverkon parannushankkeen. Caruna investoi sähköverkon parannustoimenpiteisiin alueella yhteensä lähes 6,4 miljoonaa euroa. Investoinnin työllistävä vaikutus alueella on yli 60 henkilöä.

Seuraavan kolmen vuoden aikana verkkoa parannetaan Saukkolassa, Muijalassa, Nummella ja Karjalohjalla. Hankkeen ansiosta alueen asukkaat saavat jatkossa entistä luotettavammin sähköä.

Kaapeloinnilla varmistetaan alueen sähkönsaantia

"Hankkeen tarkoituksena on korvata vanhaa ja huonokuntoista ilmajohtoverkkoa luotettavammalla kaapeliverkostolla. Kaapelointitöiden lisäksi pylväsmuuntamoita korvataan ulkoisia olosuhteita paremmin kestävillä puistomuuntamoilla ja lisätään verkostoautomaatiota. Näillä toimenpiteillä parannetaan alueen sähkön toimitusvarmuutta", verkostopäällikkö Henrik Suomi Carunasta kertoo.

Saukkolassa kaapeloidaan noin kahdeksan kilometriä keskijänniteverkkoa ykköstien varteen ja rakennetaan kuusi uutta puistomuuntamoa. Lohjan Muijalassa rakennetaan uutta keskijännitemaakaapelia noin kuusi kilometriä ja rakennetaan yksi uusi puistomuuntamo.

Kaapelointitöitä tehdään Saukkolan ja Nummen taajama-alueilla sekä niiden ympäristössä haja-asutusalueella. Keskijänniteverkkoa kaapeloidaan kaiken kaikkiaan noin 43 kilometriä ja puistomuuntamoita rakennetaan 41. Karjalohjalla ja sen ympäristössä kaapeloidaan noin 23 kilometriä keskijänniteverkkoa ja rakennetaan 25 puistomuuntamoa.

Muijalan ja Saukkolan projektien maastosuunnittelu on jo käynnistynyt, ja työ tarkoitus saada valmiiksi vuoden loppuun mennessä. Kaivutyöt alkavat lähiviikkoina. Nummen ja Karjalohjan projektien suunnittelu ja toteutus tapahtuu seuraavan kolmen vuoden aikana.


Investointeja haja-asutusalueilla ja taajamissa

"Sähkön merkitys nyky-yhteiskunnalle on päivä päivältä suurempi, joten myös sähköverkon luotettavuuteen tulee jatkossa panostaa huomattavasti aikaisempaa enemmän. Haja-asutusalueiden investointien lisäksi Caruna kohdistaa osan toimenpiteistä taajama- ja kaupunkialueille sekä rakennuttamalla uutta jakeluverkkoa että saneeraamalla nykyistä ilmajohtoverkkoa. Parannamme verkkoa siten, että se toimii mahdollisimman hyvin haasteellisissa sääolosuhteissa ja teemme luotettavuusinvestointeja kaikkiin verkon osiin", Henrik Suomi päättää.

Caruna
Viestintä

Lisätietoja:

Henrik Suomi, verkostopäällikkö, Caruna,  puh. 040 727 4628

 

Lohjan alueen projektisuunnitelmiin voi tutustua Lohjan Omenakarnevaaleilla 20.9.
Carunan asiantuntijat ovat paikalla karnevaalien ajan pisteessä nro 80-81.


Carunan merkittävimpiin sähköverkkoinvestointikohteisiin Suomessa voi tutustua osoitteessa www.fortum.fi/sahkoverkkoinvestoinnit

 

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 640 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Caruna työllistää suoraan 340 henkilöä ja välillisesti yhteensä 1 500 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 100 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistaa Suomi Power Networks Oy, jonka osakkaita ovat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

 

Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi   
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs