Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Caruna investoi yli 10 miljoonaa euroa vierimetsänhoitoon toimitusvarmuuden parantamiseksi

Caruna

Caruna investoi yli 10 miljoonaa euroa vierimetsänhoitoon toimitusvarmuuden parantamiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2014 klo 08:55
Julkaisija: Caruna

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna parantaa sähköverkkonsa luotettavuutta ja säävarmuutta kaikilla verkkoalueillaan hoitamalla sähkölinjojensa vierimetsiä. Keskijänniteverkon parannusinvestointien arvo on noin 10 miljoonaa euroa ja tällä työllistetään suoraan 100 henkilöä seuraavan kahden vuoden ajan.

Caruna on solminut UPM Silvestan kanssa kahden vuoden puitesopimuksen vierimetsänhoidosta sähkön toimitusvarmuuden parantamiseksi. Hoidettavaa vierimetsää on noin 5 000 kilometriä. Vierimetsiä hoidetaan poistamalla sähkölinjojen vierestä sähkönjakelua uhkaavat puut 20 metrin leveydeltä linja-aukon molemmin puolin. Tämä vähentää lumikuormien ja myrskyjen aiheuttamia keskeytyksiä sähkönjakeluun keskijännitteisessä jakeluverkossa.

- Viime vuosien voimakkaiden myrskyjen aiheuttamat laajat sähkökatkokset ovat korostaneet luotettavan sähkönjakelun merkitystä yhtenä toimivan arjen perusedellytyksenä. Vierimetsänhoito on meille keino varmistaa, että verkkomme toimii mahdollisimman hyvin kaikissa sääolosuhteissa. Asiakas hyötyy vierimetsänhoidosta parantuneena sähkön toimitusvarmuutena erityisesti talvella, kun lumikuormat ovat suuria, sekä myrskyjen aikana. Teemme vierimetsänhoitotoimenpiteet maanomistajille mahdollisimman helpoksi ja huolettomaksi. Huolehdimme yhteistyössä UPM Silvestan kanssa toimenpiteistä sopimisesta maanomistajien kanssa, puuston poistosta ja lähikuljetuksesta, Carunan omaisuudenhallinnasta vastaava johtaja Timo Jutila kertoo

- Yli sadan miljoonan euron vuosittaiset investointimme suomalaiseen yhteiskuntaan tarkoittavat käytännössä sitä, että työllistämme Suomessa merkittävän määrän ihmisiä vuodesta toiseen, taloustilanteesta riippumatta. Tämä laaja puitesopimus UPM Silvestan kanssa on osa laajaa sähköverkon parannusohjelmaa kaikilla sähkönjakelualueillamme. Sopimus työllistää 100 henkilöä kahden vuoden ajan, mutta sen välilliset työllistävyysvaikutukset ovat noin kaksinkertaiset. Isoilla puitesopimuksilla varmistetaan riittävät resurssit tuleviin kasvaviin investointeihimme sähköverkkoon, Jutila toteaa.

- UPM Silvestalle sopimus Carunan kanssa on tärkeä, koska se antaa meille mahdollisuuden työllistää sekä omia että yhteistyökumppaneidemme metsureita ympäri vuoden. Hankkeen aikana metsänomistajilla, joiden kanssa sovimme vierimetsien hoidosta, on myös mahdollisuus keskustella asiantuntijoidemme kanssa laajemmin metsiensä hoidosta, sanoo UPM Silvestan toimitusjohtaja Jukka Koivumäki.

Caruna
Viestintä

Lisätietoja:

Timo Jutila, omaisuudenhallinnasta vastaava johtaja, Caruna, puh. 050 453 6016
Jukka Koivumäki, toimitusjohtaja, UPM Silvesta, puh. 040 717 0085

Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

Kuvia sopimuksen allekirjoitustilaisuudesta: marina.stenfors@caruna.fi
Kuvia sähkönsiirrosta toimitusten käyttöön: http://mediabank.fortum.com:80/public/38ac25b7e188.aspx

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 640 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Caruna työllistää suoraan 340 henkilöä ja välillisesti yhteensä 1500 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 100 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistaa Suomi Power Networks Oy, jonka osakkaita ovat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %).
Lisätietoja: www.caruna.fi

UPM Silvesta on metsätyöpalveluiden toteuttamiseen erikoistunut osa UPM:ää. Olemme Suomen suurin yksityinen metsätyöpalveluyritys, joka toimii lähes valtakunnallisesti. Palveluksessamme on noin 130 metsuria ja yli 200 yrittäjää, joista osa on franchiseyrittäjiä ja osa urakoitsijoita. Toimimme kestävän metsänhoidon periaatteiden mukaisesti. Tavoitteemme on kehittää käytännön metsätöitä ja näin parantaa metsätalouden kannattavuutta asiakkaidemme parhaaksi. www.upmsilvesta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs