Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Caruna investoi noin 1,4 miljoonaa euroa sähkönsiirtoverkkoon Ylikiimingissä

Caruna

Caruna investoi noin 1,4 miljoonaa euroa sähkönsiirtoverkkoon Ylikiimingissä

Tiedote.
Julkaistu: 13.06.2014 klo 10:00
Julkaisija: Caruna

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna käynnistää Ylikiimingissä paikallisesti merkittävän sähköverkon parannushankkeen. Hankkeen ansiosta ylikiiminkiläiset saavat jatkossa entistä luotettavammin sähköä.

Caruna investoi sähköverkon parannustoimenpiteisiin alueella yhteensä noin 1,4 miljoonaa euroa. Kuluvan kesän ja syksyn aikana toteutettavan hankkeen vaikutuspiirissä on Ylikiimingissä noin 350 asiakasta.

Kaapeloinnilla varmistetaan taajaman sähkönsaantia

Sähkönjakelua varmistetaan muun muassa kaapeloimalla taajama-alueella olevia 20 kilovoltin ilmajohtoja. "Kaapelointi parantaa koko Ylikiimingin taajaman sähkön toimitusvarmuutta. Hankkeen vaikutuspiirissä on muun muassa vanhusten palvelutalo ja terveysasema, joiden sähkönsaanti saadaan näillä toimilla säävarmaksi", Carunan omaisuudenhallinasta vastaava johtaja Timo Jutila kertoo.

Kaapelointitöiden lisäksi pylväsmuuntamoita korvataan ulkoisia olosuhteita paremmin kestävillä ja taajamamaisemaan paremmin sopivilla puistomuuntamoilla. Ylikiimingissä saneerataan myös sähköasema. Aseman saneeraustyöt ovat jo alkaneet ja ne valmistuvat syyskuun loppuun mennessä.

Keskijännitekaapelia rakennetaan yhteensä noin kymmenen kilometriä ja ilmajohtoa puretaan kymmenen kilometriä. Pienjänniteverkkoa uusitaan noin kolme kilometriä. Kahdeksan pylväsmuuntamoa korvataan uusilla puistomuuntamoilla.

"Sähkön merkitys nyky-yhteiskunnalle on päivä päivältä suurempi, joten myös sähköverkon luotettavuuteen tulee jatkossa panostaa huomattavasti aikaisempaa enemmän. Teemme luotettavuusinvestointeja kaikkiin verkon osiin, kuitenkin siten että painopiste on alkuun taajamissa. Näin saadaan koko yhteiskunnan toimivuuden kannalta kriittisimmät toiminnot kuten terveysasemat, kaupat ja muut palvelut säävarman sähkönjakelun piiriin. Samalla tämä vapauttaa viankorjausresursseja ja nopeuttaa siten viankorjausta taajaman ulkopuolissa verkonosissa", Timo Jutila kertoo.

Hankkeen rakennustyöt Ylikiimingissä käynnistyvät tällä viikolla ja työt on tarkoitus saada valmiiksi syyskuun loppuun mennessä. Pääurakoitsijana toimii Pohjolan Werkonrakennus Oy.

Caruna
Viestintä

Lisätietoja:
Masa Heiska, tuotantojohtaja, Caruna, p. 040 3531913
Joni Jääskeläinen, projektipäällikkö, Pohjolan Werkonrakennus Oy p. 044 5081453

Carunan merkittävimpiin sähköverkkoinvestointikohteisiin Suomessa voi tutustua osoitteessa www.fortum.fi/sahkoverkkoinvestoinnit

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 640 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Caruna työllistää suoraan 340 henkilöä ja välillisesti yhteensä 1 500 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 100 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistaa Suomi Power Networks Oy, jonka osakkaita ovat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs