Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Brasilia: AREVAlle merkittävä sopimus Angra 3-reaktorin rakentamisesta loppuun

AREVA

Brasilia: AREVAlle merkittävä sopimus Angra 3-reaktorin rakentamisesta loppuun

Tiedote.
Julkaistu: 11.11.2013 klo 14:41
Julkaisija: AREVA

AREVA on solminut 1,25 miljardin euron sopimuksen brasilialaisen ydinvoimayhtiön Eletrobras Eletronuclearin kanssa Angra 3 –reaktorin rakennustöiden loppuunsaattamisesta. Angra 3 sijaitsee Rio de Janeiron osavaltiossa.

AREVA toimittaa reaktorille suunnittelupalvelut, komponentteja sekä digitaalisen automaatiojärjestelmän. AREVA osallistuu myös asennustöiden sekä käyttöönoton valvontaan.

AREVA on rakentanut 103 ydinreaktoria ympäri maailman ja uusi sopimus vahvistaa edelleen AREVAn asiantuntijuutta ydinreaktoreiden suunnittelussa ja rakentamisessa sekä ydinteknisten laitteiden ja automaatiojärjestelmien valmistamisessa.  

”Olemme ylpeitä, että AREVA on valittu saattamaan loppuun Brasilian kolmannen ydinreaktorin rakennustyöt ja että voimme jatkaa Eletrobras Eletronuclearin kanssa Angra 2 –reaktorin rakentamisella* ja reaktoripalveluilla alkanutta yhteistyötä. Angra 3:n saattaminen loppuun on osoitus Brasilian sitoutumisesta kunnianhimoiseen ydinenergiaohjelmaansa sekä ydinenergian merkittävyydestä kestävän taloudellisen kehityksen mukaisena ratkaisuna, sanoo AREVAn toimitusjohtaja Luc Oursel.  

Angra 3:n design vastaa sekä IAEA:n vaatimuksia että Brasilian ydinturvallisuusviranomaisen post-Fukushima standardeja. Siihen on integroitu viimeisimmät reaktorien parannukset, erityisesti turvallisuuden osalta.

*Angrassa on kaksi painevesireaktoria: 640 MWe:n Angra 1, joka liitettiin verkkoon 1985 ja 1350 MWe Angra 2, joka aloitti toimintansa 2001. Angra 3 on 1405 MWe painevesireaktori, jonka rakennusprojektin Brasilian hallitus aloitti uudelleen vuonna 2006 turvatakseen maan kasvavan energiantarpeen ja tasapainottaakseen Brasilian energiantuotantokokonaisuutta.

 

AREVA tarjoaa kansainvälisesti huippulaadukkaita ratkaisuja hiilidioksidittomaan energiantuotantoon sekä sähkönsiirtoon ja -jakeluun. Yhtiö on maailman johtava ydinenergiatekniikassa ja ainoa, joka tarjoaa laaja-alaisesti kaikki ydinenergiaan liittyvät palvelut. AREVA on sähkönsiirto- ja jakeluteknologian markkinajohtaja. Se tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman ratkaisuja sähkönjakelun varmuuteen ja energiatehokkuuteen. AREVA:n strategia tähtää kestävään kehitykseen. Yhtiö kehittää ja laajentaa uusiutuvan energian teknologiaa tuuli- aurinko-, bio- ja vesivoiman aloilla. AREVA auttaa planeettamme sen vuosisadan suurimmissa haasteissa: Se saattaa energian kaikkien saataville, suojelee ympäristöä ja toimii vastuullisesti tulevia sukupolvia ajatellen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs