Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Bioenergiakeskus tuottaa kovan luokan osaajia kasvaville työmarkkinoille

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Bioenergiakeskus tuottaa kovan luokan osaajia kasvaville työmarkkinoille

Tiedote.
Julkaistu: 16.04.2013 klo 15:53
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulun järjestämän bioenergiaosaaja -koulutuksen aloittaneet 15 henkilöä valmistuvat 19.4. järjestettävän yrityselämää kiinnostavan päätösseminaarin jälkeen. Kaksi on ehtinyt työllistyä kesken koulutuksen, mutta hekin ovat jatkaneet sisukkaasti loppuun.

Puolivuotiseen koulutukseen valittiin ensisijaisesti korkeakoulututkinnon suorittaneita luonnonvara-alan, luonnontieteellisen, teknisen tai muun soveltuvan alan osaajia, jotka olivat työttömiä tai työttömyysuhan alaisia. Koulutusten tilaajana oli Keski-Suomen ELY-keskus.

– Olemme bioenergiaosaajien kouluttajana Suomen kärkijoukkoa. Koulutus tukee koko energiatoimialan kehittymistä tuottamalla erityisosaajia kehittämistehtäviin, Bioenergiakeskuksen päällikkö Pekka Äänismaa toteaa. 

Kokemukset aiemmin toteutetuista Bioenergiaosaaja -koulutuksista ovat olleet erinomaisia eikä tämäkään vuosi tee poikkeusta. Erityisesti koulutukseen sisältyvä työharjoittelujakso ja työelämälähtöinen kehittämistehtävä on koettu tärkeiksi. Ensimmäisellä koulutuskierroksella lähes kaikki koulutuksen läpikäyneet löysivät työpaikan pian koulutuksen päätyttyä. Tänä vuonna työllistymistilanne näyttää jonkin verran haastavammalta ja heijastelee yleistä taloustilannetta.  

– Harjoittelu yrityksissä on mahdollistanut erityisosaamisen karttumisen ja uusien verkostojen luomisen. Bioenergiaosaajia ovat aiemmin rekrytoineet mm. Jyväskylän Energia, Vapo, Ariterm, Kotimaiset Energiat sekä Suomen metsäkeskus, koulutuksesta vastaava Hannariina Honkanen toteaa.

– Aikuiskoulutuksessa on tärkeää korostaa aiemmin hankitun osaamisen ja kokemuksen tärkeyttä sekä hyvän, oppimista tukevan ryhmähengen rakentamista. Hyvä ryhmä kantaa ja tukee jäseniään.

Aiemmissa toteutuksissa mukana olleet bioenergiaosaajat ovat vuonna 2012 tehdyn kyselyn mukaan viihtyneet uusissa työtehtävissään hyvin. Fyysikot, biologit, insinöörit ja kemistit sekä luonnonvara-alan asiantuntijat ovat löytäneet paikkansa työelämässä. Tiivis täsmäkoulutus oikealle kohderyhmälle ja oikeaan aikaan toteutettuna on koettu tehokkaaksi tavaksi tuottaa osaavaa työvoimaa elinkeinoelämän tarpeisiin.

Päätösseminaarissa opiskelijat esittävät henkilökohtaisten kehittämistehtäviensä tuloksia, jotka liittyvät pääosin koulutettavien tekemiin työharjoitteluihin. Aiheet ovat peräisin yrityksistä ja työelämän todellisista tarpeista. Tänä vuonna kehittämistehtävissä on nähtävissä painotusta polttoaineiden laatuasioissa sekä ympäristö- ja kestävyysnäkökulmissa.

Päätösseminaari pidetään pe 19.4.2013 Jyväskylän ammattikorkeakoulussa klo 8:30-16:00, paikkana Rajakatu 35, auditorio Valjakka. Median edustajat on tervetulleita haastattelemaan koulutuksesta valmistuvia.

Lisätietoja:
Hannariina Honkanen, projekti-insinööri,  050 432 5820, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Bioenergiakeskus

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs