Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Älykäs kaupunki haastaa kävijän Heurekassa

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Älykäs kaupunki haastaa kävijän Heurekassa

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2014 klo 13:36
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

TIEDOTE

16.6.2014

Älykäs kaupunki haastaa kävijän Heurekassa

Uusi Älykäs kaupunki -kokonaisuus avataan osaksi Heurekan päänäyttelyä tiistaina 17.6. Näyttely tekee informaatioajan kaupungin toimintoja näkyväksi uudella ja mielenkiintoisella tavalla.Kaupunkiympäristöön sulautuva joka paikan tietotekniikka, avoimet tietolähteet ja kaupunkilaisten osallistaminen kaupungin kehitykseen ovat keskeisiä älykkään kaupungin ominaisuuksia. 

Älykäs kaupunki -näyttely kertoo siitä, kuinka tieto- ja viestintätekniikkaa hyödynnetään esimerkiksi liikenteen, turvallisuuden, energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden parantamisessa. Näyttelyssä kävijä voi muun muassa tutkia ajankohtaista liikennetietokuvaa Euroopan lentoliikenteestä, Suomenlahden laivoista tai pääkaupunkiseudun joukkoliikenteestä sekä tutustua satelliittipaikannuksen toimintaperiaatteisiin. Ajosimulaattori 2.0 -näyttelykohteella kävijä pääsee ajamaan Tampereen keskustasta uudelle Rantaväylälle ja auton uusien älyominaisuuksien avustamana. Pelastusvenesimulaattorissa puolestaan tehtävänä on etsiä Helsingin edustalla mereen pudonnut uhri.

Älykäs kaupunki -näyttely on osa Heurekan päänäyttelyä, jossa on esillä myös Suolistossa suhisee-, Kolikon tie- ja Suojaan! -näyttelyt. Näiden lisäksi samalla pääsylipulla voi tutustua Lasten Heureka -näyttelyyn, mielen hyvinvointia käsittelevään näyttelyyn Heureka tulee hulluksi sekä Heureka-klassikoihin ja tiedepuisto Galileihin.

Älykäs kaupunki -näyttely on toteutettu yhteistyössä ITS Finland ry:n, Liikenne- ja viestintäministeriön, Liikenneviraston, Liikenteenturvallisuusvirasto Trafin, Liikenneturvan,  Vaisalan ja Feston kanssa. Näyttelyn mediayhteistyökumppani on Vantaan Sanomat.


Lisätiedot:
Näyttelytuottaja Vesa Lepistö, Heureka, puh. 040 9015 397, vesa.lepisto@heureka.fi
Elämysjohtaja Mikko Myllykoski, Heureka, puh. 040 9015 244, mikko.myllykoski@heureka.fi

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs