Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Alfa Laval ostaa norjalaisen uppopumppujärjestelmien markkinajohtajan

Alfa Laval Nordic Oy

Alfa Laval ostaa norjalaisen uppopumppujärjestelmien markkinajohtajan

Tiedote.
Julkaistu: 30.04.2014 klo 08:57
Julkaisija: Alfa Laval Nordic Oy

Maailman johtava lämpö-, erotus- ja virtaustekniikan yritys Alfa Laval ostaa uppopumppujärjestelmien markkinajohtajan Frank Mohn AS:n. Norjalainen Frank Mohn valmistaa uppopumppujärjestelmiä meri- ja offshore-teollisuuden tarpeisiin. Käteisostona toteutetun yrityskaupan hinta on noin 1,56 miljardia euroa, ja sen myötä Alfa Lavalille tulee 1200 uutta työtekijää. Kauppa odottaa vielä viranomaisten lopullista hyväksyntää.

Bergenissä pääkonttoriaan pitävän Frank Mohnin liikevaihto on noin 409 miljoonaa euroa. Yrityksen tilaussaanto vuonna 2013 oli noin 734 miljoonaa euroa. Liikevoittomarginaali on hieman ylempi kuin Alfa Lavalin keskiarvo.

Uppopumppujärjestelmien markkinajohtaja Frank Mohn ostetaan norjalaiselta Wimoh AS:ltä, joka on Mohnin perheyritys.

”Frank Mohn on erinomainen yritys, jonka liiketoimintaa olemme seuranneet jo vuosia. Sillä on erittäin pätevät työntekijät, korkealuokkaiset tuotteet sekä markkinajohtajuus niissä segmenteissä, jotka tarjoavat meille hakemaamme pitkäaikaista kasvupotentiaalia”, Alfa Lavalin konsernijohtaja Lars Renström sanoo.

”Tehty kauppa tuo Alfa Lavalin tuotevalikoimiin uniikin uppopumpputeknologian. Frank Mohnin kehittämä ja valmistama ratkaisu täydentää erinomaisesti meidän nesteidenkäsittely-portfoliota, jossa olemme jo maailman johtava toimija”, Renström jatkaa.

Alfa Laval etsii jatkuvasti kasvumahdollisuuksia yritysostoista. Se näkee potentiaalia etenkin meriteollisuuden ympärillä sekä merellä hyödynnettävässä öljy- ja kaasunporausteknologiassa.

Frank Mohnin päätuote Marine-segmentissä on ainutlaatuinen uppopumppujärjestelmä, jolla on tärkeä merkitys tuote- ja kemikaalitankkareiden mahdollisimman tehokkaassa lastauksessa. Järjestelmä mahdollistaa turvalliset ja joustavat lastinkäsittelytoiminnot nopeammalla läpimenoajalla ja pienemmillä painolastimäärillä.

20 yritysostoa viimeisen viiden vuoden aikana

Frank Mohnin ratkaisuihin kuuluvat myös pumppujärjestelmät erilaisiin avomerellä sijaitseviin kohteisiin: sen kehittämää teknologiaa käytetään esimerkiksi meriveden nostamiseen alukselle, veden ruiskutukseen ja tulipalotapauksessa tarvittavan veden pumppaamiseen.

Ostetun yrityksen huolto-organisaatio tarjoaa teknisen tuen projektin asennusvaiheessa. Palveluihin kuuluu myös järjestelmien koko elinkaaren mittainen asiantuntijapalvelu. Palvelut edustivat hieman yli 20 % kokonaismyynnistä vuonna 2013.

”Kaikilla teollisuudenaloilla tapahtuu konsolidointia ja globalisoitumista. Frank Mohn tunnetaan innovaatioistaan, laadusta sekä hyvin pitkäikäisistä asiakassuhteista. Alfa Lavalin myötä voimme olla varmoja, että vaativien asiakkaidemme palveleminen jatkuu hyvissä käsissä. Asiakkaamme ja työntekijämme tuntevat Alfa Lavalin luotettavana lämmönvaihtimien ja separaattoreiden valmistajana”, sanoo Trond Mohn, Frank Mohnin hallituksen puheenjohtaja.

Alfa Lavalin tarkoituksena on ottaa Frank Mohnin tuotemerkki Framo osaksi Marine & Diesel -divisionaan tarjoomaa. Yritys tullaan säilyttämään yhtenäisenä ja tavoitteena on muodostaa Marine & Diesel -divisioonan alaisuuteen uusi segmentti, saman johdon alaisuuteen kuin nykyään.

Pääkonttori Bergenissä, myynti- ja palvelutoiminnot Askøyssa sekä tehtaat Fusassa, Flatøyssa ja Frekhaugissa muodostavat jatkossa Alfa Lavalin operatiivisen keskuksen Marine- ja Offshore-pumppujärjestelmissä. Yhdessä Alfa Lavalin muiden Marine-divisioonakeskusten kanssa (Aalborg Tanskassa ja Tumba Ruotsissa) Alfa Laval pystyy palvelemaan asiakkaitaan entistä vahvemmin.

Alfa Lavalin yritysostojen strategia perustuu olemassa olevien avainteknologioiden vahvistamiseen uusilla tai täydentävillä ratkaisuilla ja kanavilla. Viimeisen viiden vuoden aikana Alfa Laval on ostanut 20 yritystä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto kauppoja edeltävinä vuosina on noin 830 miljoonaa euroa.

Tiesitkö, että…kansainvälinen energiajärjestö IEA arvioi, että öljyn kysyntä kasvaa 27 % vuosien 2012 ja 2035 välillä aina 101 miljoonaan barreliin päivässä? Tästä kasvusta kaksi kolmasosaa tulee Aasiasta ja Kiinasta.

Lisätietoja:

Peter Torstensson

SVP Communications

Alfa Laval AB

Tel: +46 46 36 72 31

Alfa Lavalin lehdistötiedotteet:

http://www.alfalaval.com/about-us/investors/acquisition-frank-mohn/pages/acquisition-frank-mohn.aspx

Alfa Laval

 

Alfa Laval kuuluu maailman johtaviin yrityksiin lämpö-, erotus- ja virtaustekniikassa. Alfa Lavalin asiakkaiden prosesseja tehostavia laitteita, järjestelmiä ja palveluja käytetään tuotteiden lämmittämiseen, jäähdyttämiseen, erottamiseen ja kuljettamiseen.

Asiakkaat edustavat valmistavaa teollisuutta ja toimivat mm. elintarvikkeiden ja juomien, kemikaalien, lääkkeiden, tärkkelyksen, sokerin ja etanolin aloilla. Alfa Lavalin ratkaisuja käytetään myös mm. voimalaitoksissa sekä telakka- ja konepajateollisuudessa, kaivosteollisuudessa, lietteen ja jätevesien käsittelyssä, ilmastointiratkaisuissa sekä jäähdytysjärjestelmissä.

Alfa Laval Nordic on Alfa Lavalin tuotteita, järjestelmiä ja palveluita pohjoismaisilla markkinoilla myyvä yhtiö.

Alfa Lavalilla on toimintaa eri puolilla maailmaa lähes 100 maassa. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2013 noin 3,2 miljardia euroa ja henkilöstöä yhtiössä työskentelee 16 000. Alfa Lavalin osake noteerataan OMX:ssä pohjoismaiden suurten yritysten ryhmässä (OMX Nordic Large Cap).

www.alfalaval.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs