Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Afrikan markkinamahdollisuuksiin on tartuttava nyt

Lahden ammattikorkeakoulu

Afrikan markkinamahdollisuuksiin on tartuttava nyt

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2014 klo 15:24
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Uusiutuvan energian markkinamahdollisuuksia Nigeriassa, Keniassa ja Etelä-Afrikassa avattiin Tekesin rahoittaman Connect-projektin seminaarissa 15.5.2014. Markkinapotentiaali todettiin mittavaksi sekä maiden energiapulan että ympäristönäkökulmien valossa. Esimerkiksi Nigeriassa käyttöönotettu syöttötariffi uusiutuvalle energialle on huomattavasti Saksan syöttötariffia korkeampi. Viesti suomalaiselle yrityksille olikin selvä. ”Älkää odottako enää, muiden maiden yritykset ovat jo näillä markkinoilla,” totesi eteläafrikkalaisen Nelson Mandela Universityn Ronelle Potgieter. ”Suomen vierailuni aikana olen vaikuttunut tuotteiden laadusta, innovaatioista sekä automaation käytöstä.”

Myös Jarno Laitinen Doranova Oy:stä kannusti yrityksiä tarttumaan kehittyvien markkinoiden tarjoamiin mahdollisuuksiin. Suomalaisten pk-yritysten pitäisi olla huolissaan kotimaan markkinoiden pienuudesta eikä pelätä Afrikan markkinoiden riskejä. Finnwind Oy:n Juha Pölönen kertoi Connect-projektin avanneen silmät mahdollisuuksiin Afrikassa ja yritys onkin kehittänyt uuden tuotteen tarjottavaksi kehittyville markkinoille.  Haasteena kehittyvillä markkinoilla on tuotteiden muokkaaminen paikallisiin oloihin sopivaksi sekä oikean asiakasryhmän tunnistaminen, mitä myös kolmas seminaarin yrityspuhujista, James Gardiner Windside Oy:sta painotti.

Yritysedustajien lisäksi seminaarissa kuultiin Tekesin Piia Salokoskelta sekä Finnfundin Tuomas Suurpäältä tuoreimmat uutiset rahoitusmahdollisuuksista. Laurean, Lahden ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammattikorkeakoulun edustajat esittelivät Connect-projektin tuloksista mm. kohdemaissa luotuja verkostoja, tunnistettuja markkinamahdollisuuksia sekä opiskelijoiden ja alumnien osuuskuntaa. Osuuskunta tarjoaa älykästä verkostoitumispalvelua etenkin Kenian markkinoista kiinnostuneille yrityksille.  

Connect-projektin toteuttajana on FUAS-liittouma: Laurea, Lahden ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammattikorkeakoulu. Projektin tavoitteena on luoda ja mallintaa verkostoja kehittyville markkinoille uusiutuvan energian pk-yritysten tueksi. Hanke toteutetaan vuosina 2012-2014 osana Tekesin Groove-ohjelmaa.

Lisätietoja:

Birgit Aurela, projektipäällikkö,
Laurea,
birgit.aurela@laurea.fi,
p. 040 566 2910

http://www.laurea.fi/en/connect/

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka on tunnettu erityisesti muotoilu- ja ympäristöosaamisestaan sekä innovatiivisuudestaan.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs