Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Academica avaa tänään 5000 m² konesalin Suvilahteen

Academica avaa tänään 5000 m² konesalin Suvilahteen

Tiedote.
Julkaistu: 13.12.2011 klo 13:15
Julkaisija: Academica

Palvelinsalien tehokkaasta lämmön talteenotosta ja energian jatkohyödyntämisestä tunnettu Academica avaa tänään uuden 5000 m² konesalikokonaisuuden Helsingin keskustan läheisyyteen Suvilahteen. Konesalissa käytetään Helsingin Energian tuottamaa kaukojäähdytystä ja tietokoneiden tuottama ylimäärälämpö hyödynnetään kaukolämmöksi lämmittämään helsinkiläisiä rakennuksia ja käyttövettä. Suvilahden konesalin ensimmäinen asiakas, eurooppalainen IT-jätti Atos, juhlii myös tänään oman vihreän pilvipalvelukeskuksensa valmistumista.

Academican Uspenskin energiaratkaisuistaan maailman energiatehokkaimpana palkittu konesali saa nyt jatkoa, kun samalla periaatteella toimiva konesali vihitään käyttöön elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen toimesta tänään Helsingin Suvilahdessa. Konesali tuottaa täydellä kapasiteetilla toimiessaan lämpömäärän, joka riittää lähes 4 500 kooltaan 80 m² uuden kerrostaloasunnon ympärivuotiseen lämmittämiseen ja lämpimän käyttöveden tuottamiseen.

Nyt avattavalla konesalilla on suuri merkitys pääkaupunkiseudun IT-toimialalle. Suvilahteen avattava konesali mahdollistaa suurille kansainvälisille IT-alan toimijoille kustannustehokkaan ja nopean tavan laajentaa toimintaansa Suomessa. Academica vuokraa ylläpidettyä konesalitilaa eri muodoissa ja palvelukokonaisuuksina asiakkaiden tarpeiden mukaan. Ensimmäisenä kansainvälisenä yhtiönä Suvilahden mahdollisuuksiin uskoo Euroopan suurin IT-ulkoistuspalveluiden toimittaja Atos, joka on nostanut suomalaisen konesalin ekotehokkuuden lippulaivakseen.

Suvilahden konesali sijaitsee Helsingin Energian entisissä sähköasematiloissa, joista konesalikäytössä on tällä hetkellä 5 000 m². Tilat skaalautuvat asiakkaiden tarpeiden mukaan.

”Laitesalien elinkaarikustannuksista jopa 80 % liittyy energiaan. Olemme erityisen iloisia voidessamme tarjota konseptimme avulla asiakkaillemme kestävää kehitystä, mutta myös euromääräisiä konkreettisia säästöjä energiamaksuissa”, sanoo Academican toimitusjohtaja Marko Vanninen.

”Lämmitys- ja jäähdytysratkaisumme tuovat energiaintensiiviselle IT-alalle mahdollisuuden merkittävään energiatehokkuuden lisäämiseen, mistä nyt vihitty Suvilahden konesali on oiva esimerkki. Helsingissä on Euroopan kolmanneksi suurin kaukojäähdytysjärjestelmä, jonka kasvuvauhti on Euroopan nopeinta, käytettävissä on myös yksi maailman ekotehokkaimmista kaukolämpöjärjestelmistä. Kaukojäähdytyksen ja kaukolämmön älykäs energiajärjestelmä konesaleissa säästää huomattavan määrän sähköenergiaa, vähentää CO2-päästöjä ja ottaa hukkalämmön hyötykäyttöön. Konsepti onkin herättänyt merkittävää maailmanlaajuista kiinnostusta. Tällä hetkellä Helsingin Energia tuottaa noin 100 megawattia kaukojäähdytystä kiinteistöjen jäähdyttämiseen. Määrä vastaa kaukolämpötehoa, jolla voisi lämmittää 30 000 asukkaan kaupungin. Kaukojäähdytyksen laajentuminen jatkuu kasvavan kysynnän myötä”, toteaa johtaja Marko Riipinen Helsingin Energiasta.

”Ympäristöystävällisyys ja kustannustehokkuus ovat saman kolikon kaksi puolta. Energiaa säästämällä voidaan säästää sekä ympäristöä että kustannuksia. Suvilahden huippu-modernista konesalista voimme tarjota pilvipalveluja globaaleille asiakkaillemme luotettavasti, kustannustehokkaasti ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen", kertoo Atoksen ulkoistuspalveluista vastaava johtaja Tapio Koskinen.


Lisätietoja:


Toimitusjohtaja Marko Vanninen, Academica Oy
Puh. 045 6700 222, sähköposti: marko.vanninen@academica.fi

Ulkoistuspalveluista vastaava johtaja Tapio Koskinen, Atos
Puh. 040 730 8347, sähköposti: tapio.koskinen@atos.net

Johtaja Marko Riipinen, Helsingin Energia
Puh. 050 502 3908, sähköposti: marko.riipinen@helen.fi

Academica Oy on dynaaminen ICT-kokonaispalveluntarjoaja. Academican tuotetarjontaan kuuluu monipuoliset tietoliikenneyhteydet, hosting-palvelut ja IT-asiantuntijapalvelut. Academica toimii myös GSM-operaattorina ja kiinteän verkon verkko-operaattorina. Hosting- ja housing-palvelut yhtiö tuottaa maailman energiatehokkaimpina palkituilla Helsingissä sijaitsevilla laitesaleillaan. Academica on perustettu vuonna 1932 ja sen IT-liiketoiminta sai alkunsa vuonna 1985. Yhtiö työllistää noin 60 ICT-ammattilaista Helsingissä. Lisätietoja osoitteessa www.academica.fi.

Atos on Euroopan johtava IT-palvelutalo. Atoksella on maailmanlaajuisesti 74 000 työntekijää, joista yli 400 Suomessa ja Virossa. Liikevaihto vuonna 2010 oli noin 8,6 mrd. euroa. Suunnittelemme, toteutamme ja ylläpidämme liiketoimintakriittisiä IT-järjestelmiä maailmanlaajuisen palveluorganisaatiomme kautta. Meitä leimaa vahva toimialatuntemus sekä laatuun ja luotettavuuteen panostaminen. Liiketoimintamme perustuu syviin asiakassuhteisiin, jossa asiakas vie meitä ja me asiakasta eteenpäin. Atos tarjoaa kaikki IT-palvelut aina järjestelmien suunnittelusta niiden jatkuvaan ylläpitoon ja ulkoistamiseen. http://fi.atos.net

Helsingin Energia on yksi Suomen suurimmista energiayrityksistä, joka myy sähköenergiaa noin 400 000 asiakkaalle Suomessa ja kattaa kaukolämmöllä yli 90 % pääkaupungin lämmitystarpeesta. Helsingin Energia tuottaa ja myy kaukojäähdytystä, joka laajenee voimakkaasti Helsingin alueella. Helsingin Energia kuuluu Helen-konserniin, jonka liikevaihto vuonna 2010 oli 830 miljoonaa euroa. Helsingin Energiassa työskenteli vuoden 2010 lopussa 1 227 henkilöä. www.helen.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs