Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » ABB:n Heinola: Hämmästyttävän helppoja keinoja vielä käyttämättä CO2-päästöjen vähentämisessä

Teknologiateollisuus ry

ABB:n Heinola: Hämmästyttävän helppoja keinoja vielä käyttämättä CO2-päästöjen vähentämisessä

Tiedote.
Julkaistu: 04.12.2015 klo 10:57
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

ABB Oy:n toimitusjohtaja Tauno Heinola kirjoittaa Teknologiateollisuuden Toimitusjohtajablogissa käynnissä olevista ilmastoneuvotteluista:

– Voisi ajatella, että kaikki helpot keinot kasvihuonekaasujen vähentämiseksi on jo otettu käyttöön. Maailman päättäjien kokoontuessa 21. vuosittaiseen ilmastokokoukseensa (COP21) hämmästyttävän helppoja keinoja on kuitenkin vielä käyttämättä.

Heinolan mukaan energiatehokkuus on ylivoimaisesti paras keino pysäyttää ilmastonmuutos. Jos kaikkiin pumppuihin ja tuulettimiin asennettaisiin energiatehokkaat moottorit ja laitteet niiden nopeuden säätämiseen, säästettäisiin sähköä suurin piirtein EU:n vuoden 2013 sähköntuotannon verran.

Energiansäästömahdollisuus on valtava. Noin 12 % EU:n hiilidioksidipäästöistä syntyy sähkömoottoreiden pyörittämiseen tarvittavan sähkön tuottamisesta, enemmän päästöjä syntyy vain rakennusten lämmittämisestä.

– Teknologia päästöjen vähentämiseksi on olemassa – nyt on korkea aika toimia, Heinola lataa.

Lue blogikirjoitus kokonaisuudessaan täältä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs