Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Valokuituverkon esisuunnittelu käynnistyy

Valokuituverkon esisuunnittelu käynnistyy

Tiedote.
Julkaistu: 19.06.2012 klo 11:07
Julkaisija: Viestintätoimisto Kumppania

Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy ja Ikaalisten - Parkanon Puhelin Osakeyhtiö allekirjoittivat 14.6.2012 sopimuksen valokuituverkon esisuunnittelusta Kankaanpään, Jämijärven, Pomarkun, Lavian ja Kiikoisten alueelle. PSSV Oy järjesti hankinnassa avoimen tarjouskilpailun, jonka perusteella toimittajaksi valittiin IPP.

IPP on suomalaiseen Finnet tietoliikenneryhmään kuuluva yhtiö, jonka perinteinen toimialue käsittää Ikaalisten ja Parkanon kaupungit sekä Kihniön kunnan. Lisäksi IPP:llä on merkittävä omistusosuus Tampereen Puhelin Oy:stä ja Decens Oy:stä. IPP on suunnitellut, valvonut ja rakentanut valokaapeleita jo vuodesta 1992 alkaen ja yhtiö omaa hyvän paikallistuntemuksen myös PSSV Oy:n suunnittelualueelta. Suunnittelutyön vastuuhenkilönä IPP:ltä toimii Reijo Mäkilä, työn tilaajapuolella PSSV Oy:ssä yhteyshenkilönä on Marko Rajamäki.

Syksyllä 2011 Kankaanpää, Jämijärvi, Pomarkku, Lavia ja Kiikoinen toteuttivat liittyjäsitoumusten hankinnan. Sitoumuksia valokuituliittymän ottamisesta kiinnostuneilta yksityistalouksilta, asunto-osakeyhtiöiltä ja yrityksiltä on tähän mennessä saatu yhteensä lähes 2.300 ja uusia sitoumuksia tulee edelleen. IPP tekee verkon esisuunnittelun näiden sitoumusten pohjalta.

– Pääosa sitoumuksista hankittiin viime syksyn kampanjointivaiheissa, mutta sitoumuksia vanhoilla hinnoilla otetaan yhä vastaan niin kauan kuin esisuunnittelu on asiakkaan alueelta vielä tekemättä. Vielä on siis hyvä hetki toimia valokuituliittymän ottamiseksi, kertoo Marko Rajamäki Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy:stä.

Verkostosuunnitelman ja kustannusarvion tuottavassa esisuunnittelussa tullaan selvittämään myös yhteistyömahdollisuudet kaikkien muiden johtoverkkojen rakentajien kanssa. Työ alkaa heinäkuussa ja on valmis marraskuun 2012 loppuun mennessä.  

Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy on Kankaanpään kaupungin sekä Jämijärven, Pomarkun, Lavian ja Kiikoisten kuntien omistama seudullinen verkkoyhtiö, jonka tavoitteena on rakennuttaa alueelleen valokuituteknologiaan perustuva avoin tietoliikenneverkko ja siten turvata nopeiden tietoliikenneyhteyksien säilyminen ja kehittyminen alueelle.

Lisätietoja:

Marko Rajamäki
Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy
Puh. 044 577 2277
marko.rajamaki@pskk.fi
Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs