Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Väitös: Liikekompensointi ja hermosignaalien mittaus- ja stimulointijärjestelmä sähköfysiologisia mittauksia varten

Oulun yliopisto

Väitös: Liikekompensointi ja hermosignaalien mittaus- ja stimulointijärjestelmä sähköfysiologisia mittauksia varten

Tiedote.
Julkaistu: 07.12.2015 klo 12:51
Julkaisija: Oulun yliopisto

Väitöksessä kehitettiin elektroniikkaa pienten eläinten (esim. hyönteiset, matelijat, pienet nisäkkäät) hermoston tutkimukseen. Tärkeimpänä tuloksena on integroitu piiri, jossa on 16 kanavaa hermosignaalien mittaamiseen ja stimulointiin. Piiri mahdollistaa aktiopotentiaalien reaaliaikaisen mittaamisen solun ulkopuolisesta nesteestä 20 kHz tahdilla per kanava.

Toisen tärkeän kokonaisuuden työssä muodostaa aktiivinen liikekompensointi, jolla tutkittavan kudoksen ja mittauselektrodin välinen liike kompensoidaan kosketusanturia ja pietsosähköisiä aktuaattoreita käyttäen alle mikrometrin suuruiseksi. Sekä mittauselektroniikka että liikekompensointi testattiin realistisissa mittausolosuhteissa.

- - -

Diplomi-insinööri Olli-Erkki Kursu väittelee Oulun yliopistossa 11.12.2015. Sähkötekniikan alaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on Micromotion compensation and a neural recording and stimulation system for electrophysiological measurements (Liikekompensointi ja hermosignaalien mittaus- ja stimulointijärjestelmä sähköfysiologisia mittauksia varten). Vastaväittäjänä toimii professori Kari Halonen Aalto-yliopistosta ja kustoksena professori Timo Rahkonen. Väitöstilaisuus alkaa Linnanmaalla OP-salissa (L10) kello 12.

- - -

Oppiarvo ja nimi:
Diplomi-insinööri Olli-Erkki Kursu

Syntymäaika ja -paikka: 1980 Oulu

Tiedekunta ja laitos:
Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta, sähkötekniikan osasto
0294 480 000

Väitöskirjan www-osoite: http://jultika.oulu.fi/Record/isbn978-952-62-1018-6

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs