Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Useampi kuin joka toinen työntekijä on hävittänyt luottamuksellista tietoa kadonneen muistitikun mukana

Kingston Technology

Useampi kuin joka toinen työntekijä on hävittänyt luottamuksellista tietoa kadonneen muistitikun mukana

Tiedote.
Julkaistu: 12.12.2011 klo 09:30
Julkaisija: Kingston Technology

Kingstonin ja Ponemon Instituutin tekemästä tutkimuksesta selviää, että moni pohjoismaalainen suhtautuu edelleen aika huolettomasti USB-muistien tietoturvaan. Tanskalaiset, norjalaiset, ruotsalaiset ja suomalaiset sijoittuivat tutkimuksessa USB-turvallisuudessa Euroopan välimaastoon.

Maailman suurimman muistituotteiden valmistajan Kingston Technologyn teettämän tutkimuksen mukaan työntekijät käyttävät USB-muisteja luvatta noin 77 prosentissa pohjoismaalaisista yrityksistä. Vastaava keskiarvo eurooppalaisittain on 75 prosenttia

57 prosentissa pohjoismaalaisista yrityksistä työntekijät kadottavat USB-muisteja jatkuvasti ilman, että kertovat asiasta työnantajalleen. Tässä pohjoismaalaiset ovat kuitenkin hieman muita eurooppalaisia parempia, sillä vastaava luku koko Euroopassa oli 63 prosenttia. 

Pohjoismaisista vastaajista 54 prosenttia arvelee, että organisaatio on hävittänyt luottamuksellista tietoa kadonneen muistitikun mukana kahden kuluneen vuoden aikana.

– Tutkimus vahvistaa, että monet organisaatiot edelleen vähättelevät salaamattomien USB-muistien aiheuttamia turvallisuusriskejä, sanoo Kingstonin Suomen liiketoimintoja johtava Mikko Maanoja.

 

Välinpitämättömyys johtaa tietovuotoihin

Tutkimuksessa esille tullut positiivinen asia oli, että 82 prosentilla pohjoismaisista organisaatioista on USB-muisteja koskeva toimintaohjeisto. Näistä organisaatioista 69 prosenttia vaatii luottamuksellisen tiedon kanssa toimivia työntekijöitä käyttämään salattuja USB-muisteja. 52 prosenttia käyttää pistotarkastuksia ja 49 prosenttia verkkotyökaluja käytön valvomiseen.

Jopa 82 prosenttia vastaajista pitää USB-muistien korkeaa tietoturvaa tärkeänä tai erittäin tärkeänä. Kuitenkin vain 30 prosentissa pohjoismaisista organisaatioista on käytössä teknologiaa, jolla voidaan estää tai havaita luottamuksellisen aineiston luvaton kopiointi USB-muisteille. 

54 prosenttia pohjoismaisista vastaajista uskoo, että heidän organisaatiossaan on tapahtunut tietovuoto kadonneen USB-muistin johdosta. Kahden viime vuoden aikana tämänkaltaisia tapauksia oli yhtä organisaatiota kohden tapahtunut keskimäärin 3,5 kappaletta. Tietovuotojen syynä on useimmiten työntekijöiden välinpitämättömyys ja huolimattomuus.

–  Monessa organisaatiossa luullaan, että USB-muistien käytön kontrolloiminen on vaikeaa ja kallista. Organisaation tarpeet analysoimalla voidaan kuitenkin usein tarjota helppoja ja kustannustehokkaita tapoja turvallisen ratkaisun löytämiseksi. Tilannetta voidaan parantaa myös kouluttamalla työntekijöitä yhteisiin toimintatapoihin, Maanoja sanoo.

Ponemon Instituutti toteutti Kingstonin toimeksiannosta Euroopan laajuisen tutkimuksen, jossa selvitettiin, miten organisaatiot valvovat USB-muisteille tallennetun datan tietoturvaa. Pohjoismaissa kyselyyn vastasi 303 IT-alan ammattilaista, joilla oli keskimäärin 13 vuoden kokemus alalta.

Tutkimus toteutettiin kesän aikana kymmenessä Euroopan maassa ja siihen haastateltiin yhteensä 2 942 IT-ammattilaista, joilla on keskimäärin yli 10 vuoden kokemus alalta.

 

USB-muistien turvallisuusasioissa ehdoton edelläkävijä on Saksa. Siellä 62 prosentilla vastaajista oli käytössä teknologiaa, jolla voidaan estää USB-muistien luvaton käyttö. Eniten kehitettävää on Ranskassa, jossa 85 prosenttia vastaajista kertoi, että organisaatiossa käytetään USB-muisteja luvatta.

 

Lisätietoa:
Kingston Technology, Mikko Maanoja
GSM +358 50 302 1181 / mmaanoja@kingston-technology.com

Tutkimusraportti kokonaisuudessaan:
OS/G Viestintä, Toni Perez

GSM +358 400 630 063 / kingstonpr@osg.fi

Liitetiedostot

Kingston Digital on maailman suurimman puolijohdetoimittajiin sitoutumattoman muistituottajan Kingston Technologyn tytäryhtiö. Vuonna 2008 perustettu Kingston Digital vastaa Kingstonin flash-tuotteiden myynnistä ja markkinoinnista maailmalla. Yhtiön Euroopan päämaja sijaitsee Lontoon lähistöllä Sunbury-on-Thamesissa. Lisätietoa Kingstonin tuotteista ja myyntipaikoista Suomessa on saatavissa ilmaisen palvelunumeron 0800 117 004 sekä web-sivuston www.kingston.fi kautta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs