Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Tellabsin kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto oli 314 miljoonaa US-dollaria

Tellabs Oy

Tellabsin kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto oli 314 miljoonaa US-dollaria

Tiedote.
Julkaistu: 25.10.2011 klo 14:00
Julkaisija: Tellabs Oy

Uudelleenjärjestelyt ja kertaluonteiset, ei kassavaikutteiset kirjaukset johtivat 138 miljoonan US-dollarin tappioon (GAAP)

Tellabsin vuoden 2011 kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto oli 314 miljoonaa US-dollaria, kun vuoden 2010 kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto oli 430 miljoonaa US-dollaria. Pohjois-Amerikan alueen liikevaihto laski 151 miljoonaan US-dollariin, kun taas Pohjois-Amerikan ulkopuolisten alueiden liikevaihto kasvoi 163 miljoonaan US-dollariin.

”Olemme pettyneitä Pohjois-Amerikan alueen kolmannen vuosineljänneksen liikevaihtoon”, sanoo Rob Pullen, Tellabsin pääjohtaja. ”Olemme kuitenkin innoissamme Pohjois-Amerikan ulkopuolisten alueiden jatkuvasta liiketoiminnan kasvusta: ensimmäistä kertaa yli puolet Tellabsin vuosineljänneksen liikevaihdosta tuli Pohjois-Amerikan ulkopuolelta.”

Tellabsin vuoden 2011 kolmannen vuosineljänneksen tappio (GAAP) oli 138 miljoonaa US-dollaria eli 38 senttiä/osake. Viime vuoden kolmannen vuosineljänneksen tulos oli 57 miljoonaa US-dollaria eli 15 senttiä/osake voitollinen. Seuraavat pääsyyt johtivat tämän vuosineljänneksen tappiolliseen tulokseen:

• 83 miljoonan US-dollarin goodwillin alaskirjaus, jolla ei ole kassavirtavaikutusta

• käynnissä oleva 20 miljoonan US-dollarin tuotekehityskustannusten alaskirjaus, jolla ei ole kassavirtavaikutusta

• aiemmin ilmoitetut 20 miljoonan US-dollarin uudelleenjärjestelykustannukset.

Vuoden 2011 kolmannen vuosineljänneksen tappio, ennen satunnaiserien vähentämistä, oli 1 sentti/osake (osakekohtainen ja laimennettu osakekohtainen tulos), verrattuna vuoden takaisen vuosineljänneksen voittoon, joka oli 16 senttiä/osake ja 15 senttiä/laimennettu osakekohtainen tulos. Vuoden 2011 kolmannen vuosineljänneksen tappio, ennen satunnaiserien vähentämistä, oli 3 miljoonaa US-dollaria verrattuna vuoden 2010 kolmannen vuosineljänneksen 59 miljoonan US-dollarin voittoon. Vuoden 2011 kolmannen vuosineljänneksen tulos ennen satunnaiseriä ei sisällä 134 miljoonan US-dollarin kuluerää ennen veroja, mikä sisältää 6,3 miljoonan US-dollaria eli 1,2 senttiä/osake osakepohjaisia kompensaatiokuluja.

Tellabsin vuoden 2011 kolmannen vuosineljänneksen bruttokate oli 40,8 %, kun se vuonna 2010 vastaavana aikana oli 50,2 %.

“Keskitymme jatkossa seuraavan sukupolven tuotevalikoimaamme toteuttaaksemme mobiili-internet-strategiaamme”, lisää Pullen. “Saimme ensimmäistä kertaa liikevaihtoa uudesta kustannustehokkaasta ja korkean porttitiheyden omaavasta Ethernet-pohjaisesta langattomiin backhaul-verkkoihin kehitetystä Tellabs 8609 -tuotteesta. Lisäksi julkistimme uuden Tellabs SmartCore® 9200 -järjestelmän, joka auttaa asiakkaitamme menestymään muuttamalla verkkoja älykkäämmiksi, parantamalla käyttäjäkokemusta ja luomalla uusia liikevaihtomahdollisuuksia.”

Vuoden 2011 kolmannella vuosineljänneksellä Broadband-tuotteiden liikevaihto oli 170 miljoonaa US-dollaria laskien 15 % vuodentakaisesta vuosineljänneksestä. Transport-tuotteiden liikevaihto oli 87 miljoonaa US-dollaria laskien 49 % ja palvelujen liikevaihto oli 57 miljoonaa US-dollaria laskien 6 %.

Englanninkielinen tiedote on kokonaisuudessaan luettavissa www.tellabs.com-sivustolla.

Tellabs auttaa asiakkaita menestymään luomalla uutta mobiili-internetissä. Siksi 43 maailman 50 suurimmasta tietoliikenneoperaattorista on valinnut mobile-, optical-, business- ja services-ratkaisumme. Autamme asiakkaitamme tuomalla lisää liikevaihtoa, vähentämällä kustannuksia ja optimoimalla verkkoratkaisuja. Tellabs (Nasdaq: TLAB) on osa NASDAQ Global Select Market ja Ocean Tomo 300™ Patent -indeksiä. Lisäksi Tellabs on listattu S&P 500:ssa sekä useissa yhteiskuntavastuuindekseissä kuten mm. Maplecroft Climate Innovation Index, FTSE4Good- ja eight KLD -indeksit. Tellabs Oy:llä on Suomessa noin 500 työntekijää ja toimipisteet Espoossa ja Oulussa. Tellabsilla on ISO 9001:2000, ISO 14001 ja TL 9000 -sertifikaatit, ja Tellabs Oy on mukana WWF:n Green Office -verkostossa. Tellabs ja ovat Tellabsin rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. www.tellabs.com ja www.tellabs.fi. LISÄTIETOJA: Pia Eerikäinen, (09) 4131 3355, pia.eerikainen@tellabs.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs