Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Suomalainen vaihtaa matkapuhelintaan tiuhaan

Samsung Electronics Nordic

Suomalainen vaihtaa matkapuhelintaan tiuhaan

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2014 klo 12:00
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

Suomalainen vaihtaa matkapuhelintaan tiuhaan 

Samsungin Pohjoismaissa teettämän teknologiatuotteita koskevan tutkimuksen mukaan Suomessa ostetaan usein uusia matkapuhelimia. Televisiota valitessa tärkeää on kaunis muotoilu.

 

Espoo 23. syyskuuta 2014. Samsungin tilaaman ja tutkimusyhtiö Ipsos Morin tuottaman tuoreen Techonomic Index -kuluttajatutkimuksen mukaan suomalaiset vaihtavat matkapuhelinta usein. Teknologiatuotteiden ostotapoja koskeva tutkimus paljasti, että viidennes suomalaisista oli hankkinut uuden puhelimen viimeisen kolmen kuukauden aikana. Sama tulos näkyi myös Ruotsissa ja Norjassa. Ainoastaan tanskalaiset ostivat puhelimia hiukan harvemmin.

Toiseksi eniten Suomessa ostettiin kodinkoneita, kuten pesukoneita ja imureita, sillä 10 prosenttia ilmoitti hankkineensa jonkin edellä mainituista viimeisen kolmen kuukauden aikana.

Yleisin syy uuden puhelimen ostamiselle oli käytännöllinen: yhteensä 81 prosenttia suomalaisista vastaajista ilmoitti hankkineensa uuden luurin, koska vanha oli rikki. Muita syitä puhelimen vaihtoon olivat uuden laitteen parempi suorituskyky tai uudet ominaisuudet. Naisvastaajista 42 ja miehistä 26 prosenttia ilmoitti halunneensa uuden puhelimen paremman suorituskyvyn vuoksi. Vastaajista 15 prosenttia myönsi ostaneensa uuden puhelimen hienomman ulkonäön vuoksi.

Tutkimuksen mukaan ruotsalaiset (15 prosenttia) ja tanskalaiset (12 prosenttia) ostivat eniten tabletteja työkäyttöön. Suomalaisten ja norjalaisten keskuudessa vastaavat luvut olivat alle 10 prosentin luokkaa. Suomessa ihmiset halusivat tabletin useimmiten uusien käyttötapojen tai laitteen keveyden vuoksi (23 prosenttia vastaajista).

Suomalaisista ja norjalaisista 15 prosenttia osti tabletin lomamatkan viihdykkeeksi. Ruotsissa taas haluttiin ilahduttaa perhettä. Jopa 31 prosenttia kertoi hankkineensa tabletin nauttiakseen siitä perheensä kanssa. Suomessa vastaava luku oli 19 prosenttia.

Tyyli tärkeää televisiota valittaessa

Suomalaiset ja ruotsalaiset ostivat ulkonäön vuoksi eniten uusia televisioita ja äänentoistolaitteita. Suomessa kolmanneksi eniten hyvää ulkonäköä arvostettiin puhelimissa. Tanskalaiset arvostivat ulkokuorta eniten kännyköissä ja kameroissa.

- Muotoilusta on tullut entistä tärkeämpää niin kodinkoneissa, televisioissa kuin mobiililaitteissakin. Elämme aikaa, jolloin tuotteen ulkonäkö on tuotevalintaa tehtäessä hyvinkin tärkeä ominaisuus, sanoo Samsungin markkinointipäällikkö Eva Carrero.

Samsungin teettämään ja tutkimusyhtiö Ipsos Morin tuottamaan Techonomic Index -tutkimukseen vastasi tuhat 18-65-vuotiasta suomalaista ja neljätuhatta pohjoismaalaista kuluttajaa. Haastattelut tehtiin vuoden 2014 huhtikuussa.

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

Simo Arvo, OS/G Viestintä, simo.arvo@osg.fi, p. 040 132 5682

Kuvapyynnöt ja median testilaitteet: samsungpr@osg.fi, p. 0400 630 049

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset.

Haluatko Samsungin lehdistötiedotteita? Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseen samsungpr@osg.fi

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co Ltd, on maailman johtava kodinelektroniikan ja sen komponenttien valmistaja. Tinkimättömällä innovoinilla muutamme ihmisten käsitykset televisioista, älypuhelimista, tableteista, tietokoneista, kameroista, kodinkoneista, tulostimista, LTE-järjestelmistä, lääketieteellisistä laitteista, puolijohteista ja LED-tuotteista. Yrityksellä on 286 000 työntekijää 80 maassa. Yhtiön yhteenlaskettu vuosittainen liikevaihto oli vuonna 2013 159,5 miljardia euroa. Lisätietoja Samsungista: www.samsung.com/fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs