Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » SeAMKin ja Sedun yhteistyöprojektin Sedulaakin ilmatyynyalusmestaruus ratkeaa 15.5.2014

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMKin ja Sedun yhteistyöprojektin Sedulaakin ilmatyynyalusmestaruus ratkeaa 15.5.2014

Tiedote.
Julkaistu: 12.05.2014 klo 10:04
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Koulutuskeskus Sedun opiskelijoille suunnattu kurssi, Sedulaaki, huipentuu finaaliajoihin Seinäjoella torstaina. Joulukuussa aloitetulla kurssilla mukana olleet kahdeksan joukkuetta ovat kukin rakentaneet radio-ohjattavan ilmatyynyaluksen, joilla kisa käydään. Sedulaakin toteuttaa yhteistyössä Seinäjoen ammattikorkeakoulun Tekniikan yksikkö ja Koulutuskeskus Sedu.

Kurssille lähti mukaan opiskelijoita Sedun Lapuan, Ähtärin, Kurikan ja Seinäjoen yksiköistä. Kurssin aluksi jokainen joukkue sai yhtäläiset alusten osat. Seinäjoen ammattikorkeakoululla järjestettiin opetuspäivät, joiden aikana sedulaiset tutustuivat tekniikan alan opiskeluun muun muassa osallistumalla 3D-mallinnuksen ja projektinhallinnan tunneille. Opetuspäivillä käytiin läpi elektroniikan perusteita alusten kokoamisen aloituksessa.

– Opetuspäivillä saatettiin joukkueiden työt alkuun, mutta kaikkea ei ole ollut tarkoitus pureskella valmiiksi. Kurssilla on kannustettu opiskelijoita innovatiivisuuteen, luovuuteen ja itsenäiseen ongelmanratkaisuun, kertoo ohjaava opettaja Petri Luhtala Kurikan Sedusta.

Opetuspäivien jälkeen kukin joukkue jatkoi omassa yksikössään aluksensa työstämistä kisakuntoon.

Koeajoista ideoita loppukisaan

Huhtikuussa joukkueille järjestettiin mahdollisuus testata ilmatyynyaluksiaan tulevalla kisaradalla. Kolmessa erillisessä koeajotapahtumassa, Sedun Kurikan, Ähtärin ja Lapuan yksiköissä oli mukana kaikki kahdeksan joukkuetta.

– Testipäivinä nähtiin erittäin vauhdikkaita tilanteita ja samalla tiimit saivat hyviä vinkkejä siihen, mihin suuntaan alusta tulee kehittää. Tiimit ovat käyttäneet aluksen kehittämiseen ja testaamiseen lukuisia tunteja. Aluksen rakentaminen ja eri komponenttien yhteen liittäminen on vaatinut monen eri osa-alueen opiskelemista. Ryhmien on täytynyt kytkeä ja juottaa sähköiset osat sekä opetella radio-ohjauksen salat. Lisäksi muotoilu ja mekaaninen toteutus ovat vaatineet miettimistä ja testaamista, sillä sähköisten osien on oltava helposti saatavilla, mutta tiukasti kiinni – tässä on varmasti opittu asioita myös kantapään kautta! Koeajopäivillä joukkueet selvästi vielä peittelivät lopullisen kisa-aluksensa ominaisuuksia, joten jännityksellä jäämme odottamaan, millaisia menopelejä näemme loppukilpailussa, kommentoi toiminnassa mukana oleva automaatiotekniikan opettaja Ismo Tupamäki SeAMK Tekniikasta.

Voitto ratkeaa kokonaisuudella

Loppukilpailupäivänä alukset kisaavat aamulla aika-ajot, joiden perusteella jaetaan paikat finaalilähtöön. Finaalit ajetaan kahdessa 5 minuutin osassa. Finaaleissa saavutetut kierrosmäärät lasketaan yhteen ja tavoitteena on tietenkin ajaa mahdollisimman monta kierrosta. Kokonaiskilpailun voittaja ratkeaa alusten ulkoasusta, teknisestä toteutuksesta ja ajosuorituksesta saatujen pisteiden perusteella.

Tervetuloa seuraamaan finaalia

Kurssi huipentuu finaaliajoihin torstaina 15.5.2014 klo 12.30. Loppukilpailu pidetään Seinäjoella, Koulutuskeskus Sedun Kirkkokadun yksikön juhlasalissa, osoitteessa Kirkkokatu 10. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan finaaliajoja.

 

Lisätietoja:

Annamari Kamppinen, SeAMK Tekniikka

puh. 040 680 7233, annamari.t.kamppinen@seamk.fi

 

Sedulaaki: www.seamk.fi/sedulaaki

Koeajot: http://www.youtube.com/watch?v=PduqKzO6Tfc&feature=youtu.be

Sedulaaki 2014 Teaser: https://www.youtube.com/watch?v=SyauEECBFfw

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs