Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Samsung tuo markkinoille netbookin

Samsung tuo markkinoille netbookin

Julkaistu: 18.12.2008 klo 15:43
Julkaisija:

Ultrapieni kannettava toimii jopa 8 tuntia yhdellä latauksella

Ultrapieni kannettava toimii jopa 8 tuntia yhdellä latauksella

Samsung tuo NC10-netbookinsa Suomen markkinoille tammikuussa 2009. NC10:ssä on erinomainen akunkesto, lähes tavallisen kokoinen näppäimistö ja valovoimainen näyttö. Ei ihme, että minikannettavaa on jo odotettu.
- Olemme saaneet paljon kyselyitä netbookista siitä lähtien, kun toimme kannettavat tietokoneet Suomen markkinoille tänä syksynä. Nyt miniläppärikin on vihdoin täällä, kertoo Samsungin Suomen IT-tuotteiden myynnistä vastaava Ossi Luoma.

Samsung kehittää ja valmistaa kannettavat tietokoneensa itse. Yli 60 prosenttia niissä käytetyistä komponenteista on omaa tuotantoa. Samsungilla on myös tiukka laadunvalvonta koko tuotantoprosessin ajan, joten kannettavat tietokoneet ovat hyvin korkealaatuisia.
Samsungin netbook NC10 on yksi todiste laadusta. Se painaa vain 1,33 kg mukaan luettuna 6-kennoinen akku. NC10:n valodiodipohjainen, 10,2-tuumainen näyttö on yksi maailman valovoimaisimmista. Sen valovoima on jopa 33 prosenttia voimakkaampi kuin tavallisten näyttöjen. Intelin pienin ja vähävirtaisin Atom-prosessori, netbookiin poikkeuksellisen suurikapasiteettinen 6-kennoinen akku ja Samsungin erinomaiset virranhallintaominaisuudet tekevät NC10:n akunkestosta yhden markkinoiden parhaimmista. NC10:n akku kestää jopa 8 tuntia.

- NC10 symboloi todellista liikkuvuutta. Se on pieni ja siro, sen suorituskyky on koosta huolimatta loistava ja erinomaisen akunkeston ansiosta sillä voi työskennellä mobiilisti pitkään, Ossi Luoma kertoo.

NC10:n resurssit internetissä surfaamiseen ovat vertaansa vailla. 10/100 Ethernet LAN:n, 802.11.b/g -langattoman verkkokortin ja sisäänrakennetun 3G-modeemin avulla nettiin pääsee helposti missä tahansa, mistä löytyy verkko tai langaton laajakaista. Data ja informaatio, kuten digitaalisen kameran tai multimediasoittimen sisällöt, on helppo siirtää koneeseen muistikortinlukijan (SD, SDHC, MMC), kolmen USB-liitännän tai bluetoothin kautta. Videoneuvotteluja varten NC10:ssä on hyvälaatuinen 1,3 megapikselin digitaalinen videokamera. Ensimmäisessä Suomen markkinoille tulevassa NC10-mallissa on 160 GB:n kovalevy ja 1 GB:n RAM-muisti sekä Microsoft Windows XP Home -käyttöjärjestelmä esiasennettuna. NC10:n ulkonäkö noudattelee Samsungin tuttua muotokieltä. NC10 on pienikokoinen, vain 3 cm korkea, mutta vankkarakenteinen. Se on käynyt läpi 54! erilaista olosuhdetestiä, joissa on testattu muun muassa tärinänkestoa sekä lämpötilanvaihteluiden ja sähkön sietoa. Se on läpäissyt kaikki testit myös tavallisessa päivittäisessä käytössä.

- Pyrimme antamaan ostajille reilusti suorituskykyä rahojen vastineeksi. NC10 sopii täydellisesti käyttäjille, jotka etsivät upeasti muotoiltua minikannettavaa, jossa on erinomainen akunkesto, lähes tavallisia kannettavia vastaava tekninen suorituskyky ja melkein normaalin kokoinen näppäimistö, Ossi Luoma sanoo.

Samsung NC10:ssä on 10,2-tuumainen LED-näyttö, jonka erottelutarkkuus on 1024 x 600 pikseliä. 160 GB:n kovalevy ja 1 GB:n RAM-muisti. 3-1-muistikortinlukija (SD, SDHC, MMC), VGA-sisääntulo, kolme USB-liitäntää, Bluetooth 2,0+EDR. Sisäänrakennettu 1,3 megapikselin digitaalinen videokamera. Paino: 1,33 kg, ulkomitat: 261 x 186 x 30,3 mm. 10/100Ethernet LAN, 802.11.b/g langaton verkkokortti, 3G-modeemi (optio). Värit: musta, valkoinen ja sininen. Myynnissä tammikussa 2009.
Hinta: 499 euroa (Sisäänrakennetulla 3G-modeemilla: 599 euroa).

Lisätietoja:

Erik Johannesson, Pohjoismaiden pr-päällikkö, erik.johannesson@samsung.se, +46-555 057 87, +46-70 99 55 650
Toni Perez, OSG Viestintä, toni.perez@ojalasaari.fi, 0400 630 063
Kuvapyynnöt: samsungpr@ojalasaari.fi
Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse lehdistöhuone.
Haluatko Samsungin lehdistötiedotteita tai kokeilla uusia tuotteita? Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseen samsungpr@ojalasaari.fi
Uutisia RSS-syötteinä: http://www.samsung.com/fi/aboutsamsung/rss/rssFeedList.do

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, on johtava televisioiden, muistisirujen, matkapuhelinten ja tft-lcd-paneelien valmistaja. Sillä on 150 000 työntekijää 62 maassa viidellä liiketoiminta-alueella. Samsung on yksi tämän hetken nopeimmin kasvavista tavaramerkeistä. Vuonna 2007 yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto nousi 105 miljardiin Yhdysvaltain dollariin. Yhtiön panostus tutkimukseen ja tuotekehitykseen oli kuusi miljardia dollaria vuonna 2006. Samsung Electronics Nordic AB:n liikevaihto vuonna 2007 oli seitsemän miljardia Ruotsin kruunua. Vuonna 1992 perustettu yhtiö on kasvanut nopeasti. Sillä on 300 työntekijää, ja sen valikoimaan kuuluvat uusimmat tuotteet matkapuhelinten, äänen- ja kuvantoiston, IT-laitteiden ja kodinkoneiden aloilta.

Tiedote_Samsung_nc10.doc

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs