Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Samsung esittelee televisiomallistonsa lippulaivan – kaarevan UHD-television

Samsung Electronics Nordic

Samsung esittelee televisiomallistonsa lippulaivan – kaarevan UHD-television

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2014 klo 11:00
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

Mukaansatempaava katselukokemus, äärimmäinen tarkkuus ja näyttävä muotoilu

Helsinki 2. huhtikuuta 2014 – Televisioiden uusi aikakausi käynnistyy. Samsung esittelee ensimmäisen UltraHD-tarkkuudella varustetun kaarevan televisionsa. HU8505 saapuu Suomessa kauppoihin huhtikuussa.

UHD tulee sanoista Ultra High Definition ja se tarjoaa nelinkertaisen tarkkuuden FullHD-kuvaan verrattuna. Se on tulevaisuuden formaatti, joka on tullut jäädäkseen. Teknologia ei ainoastaan tarjoaa entistä yksityiskohtaisemman ja realistisemman kokemuksen vaan se myös mahdollistaa rikkaamman väriavaruuden ja entistä elävämmän väritoiston.

Sen lisäksi, että UHD tarjoaa ennennäkemättömän tarkan kuvanlaadun, pehmeästi kaareutuva näyttö tarjoaa mukaansatempaavan katselukokemuksen. Television jokainen pikseli on samalla etäisyydellä katsojan silmistä. Se luo panoraama-vaikutelman, joka sijoittaa katsojan toiminnan keskelle. Kaarevan näytön efekti ei toimi pelkästään katsottaessa sitä suoraan edestäpäin sohvalta, vaan se tarjoaa ergonomisen katselukokemuksen myös kuvaa sivulta katsoville. Kaareva muotoilu tekee televisiosta näyttävän sisustuselementin myös tv:n ollessa kytkettynä pois päältä. Televisiossa on näyttävä kaareva jalusta, minkä lisäksi se on seinäkiinnitettävä.

– Huipputarkkojen älypuhelinnäyttöjen myötä olemme jo tottuneet siihen, ettemme näe enää yksittäisiä pikseleitä. Tv-kokojen kasvaessa myös televisioiden tarkkuusvaatimukset nousevat. Ratkaisu tähän on UHD, toteaa Samsung AV-laitteiden myyntipäällikkö Markus Nummisalo.

2014-malliston televioissa on myös uusi Smart Hub 2.0 -käyttöliittymä, joka tuo mukaan kätevän Mini Smart Hub -valikon. Ruudun alareunasta nouseva palveluvalikko kokoaa yhteen television käytetyimmät toiminnot. Se toimii työkalurivinä, johon käyttäjä voi räätälöidä omat suosikki videopalvelut, sovellukset ja tv-kanavat.Katsomo, Ruutu, Netflix, Viaplay, HBO ja muut VOD-palvelut voi järjestää kätevästi Mini Smart Hubiin vikkelää siirtymistä varten.

Samsungin 8-sarjan televisioiden mukana tulee uusi liiketunnistuksella varustettu Smart-kaukosäädin, joka helpottaa Smart TV:n käyttöä entisestään. Perinteisten suuntanäppäinten lisäksi kaukosäädin toimii liikeosoittimena, jolla käyttäjä voi ohjata televisioita käden liikkeillä. Kaukosäätimessä on myös kosketuslevy, jonka avulla käyttäjä voi liikkua television valikoissa älypuhelimista tutuilla sormen sivalluksilla.

Samsungin uusi kaareva HU8505 UHD-tv tulee saataville 55- ja 65-tuumaisena huhtikuun aikana. Suositushinnat ovat 3200 euroa ja 4700 euroa. Kesäkuussa myyntiin saapuu 78 tuuman malli, jonka suositushinta on 7100 euroa. Kaikki mallit ovat seinäkiinnitettäviä. Televisioissa on käytössä Samsungin mullistava skaalaustekniikka, jolla televisio tarjoaa UHD-kuvanlaadun lisäksi myös erinomaista skaalausta UltraHD-tarkkuuteen HD- ja SD-sisällöstä.

Tekniset tiedot: Kaareva runko seinäkiinnitysmahdollisuudella, UltraHD-tarkkuus (3840x2160 pikseliä). HU8505 on varustettu Precision Black, PureColour ja 1200 CMR (Clear motion rate) -tekniikoilla. Mukana on myös SmartControl-liike ja ääniohjaus ja Multi Link Screen -toiminto, joka mahdollistaa peräti neljän näytön yhteen liittämisen. TV:ssä on uusi neliydinsuoritin (QuadCore+), sisäänrakennettu kamera ja Skype-toiminnot, 2 sekunnin Instant ON -pikakäynnistystoiminto. Käyttöliittymä: SmartHub 2.0, HDCP 2.2, Kaksoisviritin ja kaksi CI+-korttipaikkaa. Televisio voidaan päivittää tukemaan tulevia UHD-formaatteja Evolution Kit -lisälaitteella.

 

Lisätietoja:

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

Markus Nummisalo, myyntipäällikkö, AV, m.nummisalo@samsung.com, p. 0400 569 228

Eva Carrero, markkinointipäällikkö, e.carrero@samsung.com, p. 0400 807 750

Lasse Pulkkinen, OS/G Viestintä. Lasse Pulkkinen, lasse.pulkkinen@osg.fi, p. 0400 630 049

Kuvapyynnöt ja testilaiteasiat: samsungpr@osg.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset.

Haluatko Samsungin lehdistötiedotteita tai kokeilla uusia tuotteita? (Medialle) Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseen samsungpr@osg.fi

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, on johtava kuluttajaelektroniikan ja komponenttien valmistaja. Samsungin innovatiivisten tuotteiden portfolioon kuuluvat mm. televisiot, älypuhelimet, tietokoneet, tulostimet ja monitoimilaitteet, kodinkoneet, lääketieteelliset laitteet, puolijohteet ja LED-tuotteet. Yrityksellä on 236 000 työntekijää 79 maassa. Yhtiön yhteenlaskettu vuosittainen liikevaihto on vuonna 2012 187,8 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Samsungin tavoitteena on tarjota enemmän mahdollisuuksia ihmisille eri puolella maailmaa. Lisätietoja Samsungista: www.samsung.com/fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs