Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Salpauksen lukion Esa Varemo kilpailee elektroniikan euroopanmestaruudesta Ranskassa 1.-5.10.

Koulutuskeskus Salpaus

Salpauksen lukion Esa Varemo kilpailee elektroniikan euroopanmestaruudesta Ranskassa 1.-5.10.

Tiedote.
Julkaistu: 29.09.2014 klo 13:15
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Salpauksen lukion kasvatti Esa Varemo lähtee kilpailemaan ammattitaidon euroopanmestaruuskilpailuihin, jotka järjestetään Ranskan Lillessä 1. – 5.10.2014. Varemon EuroSkills-laji on elektroniikka, joka järjestetään parikilpailuna. Hänen parinaan kilpailee Tapio Immonen Oulusta.

18-vuotias Esa Varemo on kotoisin Orimattilasta Kuivannolta. Hän valmistui viime keväänä Salpauksen lukiosta Nastolasta. Hän opiskeli lukion tekniikkalinjalla ja suoritti ohjelmointiputken eli 13 kurssia ohjelmointia. Varemon EuroSkills-valmennuksessa ovat mukana Koulutuskeskus Salpauksen lisäksi Turun ammatti-instituutti, Kouvolan seudun ammattiopisto sekä Oulun seudun ammattiopisto.

- Olen valmistautunut kisoihin tekemällä pieniä ohjelmointi- ja tietotekniikkaprojekteja. Tapion kanssa olemme nähneet muutaman kerran ja pitäneet yhteyttä. Suomen maajoukkueleireillä tutustuimme myös muiden lajien kilpailijoihin, kertoo Varemo.

Elektroniikan kilpailutehtävässä Lillessä rakennetaan elektroninen laite tai tehdään muutoksia olemassa olevaan laitteeseen. Työssä käytetään elektroniikan perustyökaluja, mittalaiteita sekä tietokonetta, jolla suunnitellaan ja ohjelmoidaan. Tärkeimpiä arviointikohteita ovat työn laatu ja ongelmanratkaisutaito sekä vuorovaikutustaidot.

Salpaus mukana CAD-suunnittelun ja hitsauksen valmennuksessa

Koulutuskeskus Salpauksesta lähtee EuroSkills-kilpailuihin myös lehtorit Kari Kosonen ja Olli-Pekka Laajoki. Kosonen toimii CAD-suunnittelulajin lajipäällikkönä ja Laajoki hitsauksen lajipäällikkönä sekä eksperttinä. Ekspertit toimivat kilpailussa tuomareina.

EuroSkills on joka toinen vuosi järjestettävä ammattitaidon euroopanmestaruuskilpailu. Lillessä yli 400 nuorta osaajaa kisaa 30 lajin euroopanmestaruudesta. Kilpailijoita on mukana 27 maasta. Suomen ammattitaitomaajoukkueessa on 34 kilpailijaa, jotka kilpailevat 24 eri lajissa. Lisäksi Suomi lähettää kilpailuun 23 lajikohtaista eksperttiä.

SkillsFinland: EuroSkills 2014 ja Suomen maajoukkue
http://www.skillsfinland.com/fi/euroskills/2014-lille  

EuroSkills 2014 Lille
http://www.euroskills2014.org/index.php?lang=en&rubr_id=10

 

 

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa.
www.salpaus.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs